Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lutchezar - майстор
И веднага се оформя въпросът: при старите ключове кога е светила?
По принцип има смисъл да свети само на включен бойлер все пак. Другото е декоративна функция за лесно намиране на ключа нощем...
iliya_i - майстор
Ако свети постоянно, значи си разменили местата на вход и изход. Ако са правилно, ще свети само при забранен бойлер.
tzetz009 - специалист
:) Що се "дърляте" , бре ! На гърба на шнайдерският ключ освен , че се вижда самата глим-ламБа се виждат и изводите и и към кои клеми е свързана . Това е "изхода" .

:partyman: :partyman: :partyman:
DMN - майстор
Та към автора - от тия три проводника, които имаш, на единият трябва да има постоянна фаза(фазомерът трябва да свети само на този проводник), него го свързваш към 3 на снимката. Жълтозеленият проводник, който не стана ясно нула ли е, земя ли е(в случая е без значение), го свързваш към 2 или 4(няма значение), той е само за да свети лампата в ключа. Другият трети останал свободен проводник го свързваш на 1, той е продължаващата чрез ключа фаза към бойлера. Така лампата в ключа ще свети при подадено напрежение към бойлера и няма да свети, когато няма напрежение към бойлера, т.е. когато ключът е изключен или когато е спрян токът.
Прикачен файл:
02.jpg
kozl - майстор
чет юли 18, 2019 6:29 pmtzetz009 написа:
:) Що се "дърляте" , бре ! На гърба на шнайдерският ключ освен , че се вижда самата глим-ламБа се виждат и изводите и и към кои клеми е свързана . Това е "изхода" .
:partyman: :partyman: :partyman:
Ако тва черното е глимката, а най вероятно е така (гледам снимката на лапатопа и въпреки целофана си личат жичките на ламбето) значи схемата не отговаря на реалността, а точно наопаки. Там където на схемата са означенията там са изходите, а на ключа означенията от другата страна :shock: Е6ати заблудата. Аз за тва схеми рядко ползвам. Пробам си ключа с мултицета и се ориентирам по свързването в ключа. Пък и както бе отбелязано некой мое да иска ламбата да свети постоянно, тогава входа и изхода си разменят местата.
И понеже в преден пост давах съвет по схемата - отричам се от съвета. Ключа не отговаря 100% на схемата.
DMN e показал кое къде.
tzetz009 - специалист
:? Аз си имам 2W "нощна" ламБа в коридора пред WC-то/банята ! Повечето разумни хора не си оставят да им свети ключа на бойлера постоянно , че да го ползват за ориентир ! Той си има друга фундаментална функция .

:partyman: :partyman: :partyman:
kozl - майстор
И аз имам от лидълско мултифункционално фенерче. Лампа с датчик, безжично зарядно и преносимо фенерче. И бойлерния ключ свети когато е включен към бойлера.

Тема "Свързване на ключ за бойлер SCHNEIDER при трипроводна инсталация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: