• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
vilpk - напреднал
Здравейте,
Харесал съм си една мивка за кухня (50 х 70 см). Проблема при нея, е че е от алпака и няма отвор за смесител. Ширината и от 50 сантиметра, я прави малко трудна за съвмястяване със стандартните кухненски плотове от 60 см - като се сложи и водобранната лайсна и стандартната ширина на стъпващия върху плота профил на смесителя (обикновенно 5-6 см в диаметър) ... и нещата стават малко нагъчкани :sad: Логично, има възможност да се продупчи самата мивка (стандартния отвор 3.5 см за смесителя). Проблема е, че мивката няма равна част - отцедника е под наклон (за да се оттича водата в коритото на мивката), а и до самото корито на мивката няма равно кръгло специално място за смесителя.. Според вас ще е проблем ли смесителя да се инсталира под наклон (т.е. не на хоризонтална основа) и по към частта на отцедника ?
За да не съм голословен ето снимки на самата мивка (тук е снимана върху нестандартен плот, който е 62-63 см и има предостатъчно място за смесителя):
Изображение
Изображение

Мерси!
Поздрави,Вилян
nikolov333 - майстор
Сложи смесителя отляво на плота до мивката, ако е от същия тип като на снимката.. Принципно аз не харесвам водобранните лайсни и си монтирам плота със силикон като предварително омазвам голото пдч на сряза с епоксидна смола..
wanderer - специалист
  • +1 за смесителя отляво. иначе има доста симпатични лайсни, които ще отнемат малко повече от сантиметър от ширината на плота.
https://avlonbg.com/vodobranna-laisna-z ... tte-chrome
  • линка е примерен
zz_stefanov - майстор
Ако ще поставяш смесителя от ляво на самия плот, обмажи добре отвора. А съм го правил на сряза за мивката неколкократно с Ц200.
Винаги може да възникне теч и с плота си до там.
nikolov333 - майстор
С епоксидна смола се запечатва перфектно срещу влагата..
vilpk - напреднал
Благодаря на всички!
Казуса става по интересен от факта, че отстрани на мивката няма място също - от едната страна е стена, от другата - страницата на шкафа за пералнята... Както и да е, и аз почнах да мисля за намиране на най-малките водобранни лайстни и поставяне на смесителя върху плота. Доколкото разбирам никой не съветва за пробиване на мивката и слагане под наклон на смесителя ....
vilpk - напреднал
За запечатване си мислех за Бизонската течна гума - една черна гуменно-битумна гняз (която имам подръка от друг ремонт :o ) - дали става с нея ?
wanderer - специалист
ако пробиеш мивката според мен:
1. ще ти избяга естетиката, освен ако не компенсираш наклона с някакъв неръждаем фланец под смесителя, отрязан на клин. и то много добре уплътнен към отцедника/
2. незнам доколко стабилна ще стане "основата". все пак е една тъка тенекия. дали като пускаш/спираш водата смесителя нама да се мандахерца?
miliad - майстор
Като знам какво разнообразие има на мивки, не разбирам, защо автора си създава сам главоболия.
turbocharged - специалист
Не можеш да я събереш тази мивка 50 см мивка на 60 см плот. Повечето домакини искат мивката да е като вана и в нея да влиза тавата от фурната от раз ама няма как. 40 х 50 корито е напълно достатъчно.
  • 1
  • 2

Тема "Инсталиране на смесител върху наклонена плоскост на мивката" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: