• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 21, 2019 8:06 pmИван Пешев написа:
... Ще я "изкормя" напълно. Ако успея да я направя, ще напиша в тази тема. :idea:
:supz:
kr1100 - майстор
Моята такава, вече показва точно 10кг над реалното. И не я ползвам. [/quote написа:
Че защо ? :? Тъкмо имаш стимул за отслабване. :-D
Иван Пешев - напреднал
Бях обещал да завърша темата, ако успея да реша проблема. Реших го и затова пиша тези редове. Везната проработи! =D> Процедура:
1. Отделих стъклената платформа в/у която се стъпва от пластмасовата кутия под нея. Стана лесно с остър тънък нож. Лепилото се оказа пластично и лесно се сряза.
2. Оказа се, че на нивото на екрана, но под него има малка електронна платка с размер 2/2,5 см. Едно от кабелчетата се беше отлепило. Запоих го. Залепих обратно плочата към кутията с универсално лепило и пробвах. Проработи, но не светеха всичките необходими пиксели.
Направи ми впечатление, че когато натисна екранчето с пръст, просветват. Значи някъде се губи плътност м/у екрана и подложката. Тя е бяла правоъгълна пластина точно под екрана и е свързана с две кабелчета.
3. Разделих отново платформата от кутията с електрониката, намазах горната повърхност на бялата пластина и долната на екранчето с течен парафин за да "изгоня" евентуално въздуха и ги притиснах едно към друго. :!:
4. Сглобих всичко по обратния ред и пробвах. Екрана светна, но без цифри. Хрумна ми, че може би се касае за рестартиране и извадих за малко батериите. Върнах ги обратно и везната заработи, при това точно, защото си зная килограмите :supz:
Забележка: Пиша чак сега, защото едва вчера ми остана време да се опитам да реша проблема. Ще се радвам, ако това е полезно за някой колега. :yawinkle:
sokolov.91 - майстор
Общо взето си извадил късмет. На мен онзи ден ми изгоря кухненска та везна (беше на същия принцип като твоята, само че до 5кг.) отварях я - всичко точно. Спря от раз и край. Беше марка SAPIR. 5 години изкара. За 17лв. я купих тогава от кварталната железария. Онзи ден същата я видях в Кауфланд случайно за 18лв. Само дето не беше SAPIR, ами някаква... дори марка няма. Всичко на турски пише и това е. Супер везничка. Компактна със стъклен плот и доста точна до 5кг. За тия пари перфектна.
Ето такава е https://m.emag.bg/kuhnenska-elektronna- ... DCMVZ3BBM/
kolev_k - специалист
чет май 14, 2020 7:56 pmИван Пешев написа:
намазах горната повърхност на бялата пластина
Каква е тая пластина,да не е една гумичка на черни и бели ивички?Или е плосък бял лентов кабел
nikolovvd - майстор
Сблъсквал съм се с везни, както домакински, така и за телесно тегло.
Тези, които са до 15-20 лв. работят до изчерпване на батерията, след което или изписват Err или въобще не тръгват.
Просто еднодневки. За тези пари толкова. Гледам, че се предлагат сензори за теглилки. От 3 до 60 кг., а ако потърси човек може и да намери до 150 - 200.
Едно Arduino с индикация и везната е готова. Буквално за час играчка или ден с кутията и доизкусуряването. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Сервиз за ремонт на електронна везна." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: