пон юли 22, 2019 6:52 ampreslav написа: ама не знам защо още от първия ден джибрата се точи като лига, иначе си мирише приятно, пени се, ври си както му е положено. Питах двама души, и двамата твърдят, че било от захарта, ама ми се иска да чуя и други мнения, че джибрата мога и да я изхвърля, ама не мога да си позволя същото с виното, а ей го де Септември.Сигурно е от захарта. Аз в къщи ползвам само и единствено Сладея. Преди няколко години отивам в метро за захар и там наредени 5 вида. На никоя ни пише кой е производителя, какво съдържа само на Сладеята си пише какво съдържание има и кой е производителя. На другите пише произведено в Б-я или произведено в Хърватска.
Жена ми прави карамел понякога, само със Сладея става, с друга не се получава. А и може да си внушавам ама от тази захар излизат с 20 % по високи добиви на ракия.
Така че не икономисвайте по 5 стотинки на кило неизвестна захар на която пише общи приказки за произход и съдържание на калории.