Може да се определи опитно някаква ефективност, която ще е близо до действителната при условията на измерване. Трябва обаче да се направи постоянен поток по тръбите, елиминира се трипътния антикондензен и да се компенсира нарастващата стайна температура с повишаване на тази на водата чрез управлението. Най-добре без термоглави и с открехване на прозорец за постоянна стайна t°.
Експертът може да се направи да хваща топлината докато потече мазната, лепкава черна течност от кюнците. Така че ако спорите чий казан е по-добър, уточнете че имате предвид по-лесно почистване, или безпрахово, с по-голям пепелник, с по-добра изолация, с механизъм за отвеждане на пепелта и др.
8 мм от Попово правят твърди бучки в горивната скара за около 3 часа. С тях реалната ефективност е около 3 квч. Горил съм 6 мм с реални над 3.5 квч, пак от олЮ.
Експертът може да се направи да хваща топлината докато потече мазната, лепкава черна течност от кюнците. Така че ако спорите чий казан е по-добър, уточнете че имате предвид по-лесно почистване, или безпрахово, с по-голям пепелник, с по-добра изолация, с механизъм за отвеждане на пепелта и др.
8 мм от Попово правят твърди бучки в горивната скара за около 3 часа. С тях реалната ефективност е около 3 квч. Горил съм 6 мм с реални над 3.5 квч, пак от олЮ.