Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
d
Последна промяна от hrisicb на нед авг 04, 2019 6:10 pm, променено общо 1 път.
d
Последна промяна от hrisicb на нед авг 04, 2019 6:11 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед авг 04, 2019 8:49 amhrisicb написа:
Тукашните техници са много тежки, все са заети, просто не идват, даже от оторизирания сервиз ме мотаха сума си ти време и никой не дойде да свърже ел. част на бойлера. Предния бойлер си го монтирахме сами и аз съм го подвързала електрически, нямаше проблеми, освен някои клеми дето нагаряха. Сега за този се принудих да викна техник , познат с висше и много години притежава разрядите, енергетик на съдебната ни палата.
Споко, няма как да сте съсипали бойлера. Може просто нагревателят да е цъфнал или пък нещо по инсталацията (по-вероятно). Като викате техник, гледайте да е в работно време, служител в сервизна фирма, а не главния енергетик на съдебната палата или на министерския съвет след работно време. Оторизирания сервиз също не е длъжен да ходи да търси проблеми по домашната Ви ел. инсталация. От форума също трудно ще може да се локализира проблема дистанционно. Иска си сервиз на място.
zz_stefanov - майстор
В допълнение на предположенията на колегите, прибавям и вероятността да сте ударили кабел в стената при пробиването на отвора на шпилката.
plamen6703 - майстор
Прикачен файл:
boiler.jpg

Снимката е от бойлер на приятел, бойлера не е нов, работил е и се е получил същият проблем, като при него е "гръмнало" и опушило около болта за окачване на бойлера.
Викал е на помощ кварталния шивач "специалист" по силова електроника, разкостил е бойлера, сменил е нагревателят на бойлера, взел му по спомен 70 лв. за труд и като си заминал вечерта пак "бум".
От немай къде отидох да видя за какво става дума и се оказа, че кабела на нулата в апартаментното табло е нагорял. Това са проблеми на новото строителство и новите попълнения от "специалисти", които са им меки китките да стягат проводниците, но заемат местата на старите и кадърни електротехници и са с претенции за спецове по силова електроника :) ! :partyman:
DMN - майстор
Към авторите:
При моят бойлер също го имаше този момент - работеше с откачена нула, но нулата я бях откачил аз и понеже беше занулен вземаше "нула" точно през шпилките в стената.
Това ме навежда на мисълта, че при вас има проблем с нулата някъде в инсталацията на бойлера, защото се каза, че имало жужене вътре в бойлерното табло и е загрявало.
Щом сте свързвали електрически предния бойлер, значи все пак имате малко понятие.
Изключете предпазителя за бойлера.
С фазомера се уверете, че никъде няма фаза по корпуса на бойлера и по проводниците.
Огледайте връзките, обикновено ако има нагорели се виждат или ги поразбутайте, може и някой проводник да падне в ръцете ви :-D .
Ако не сте убедени обаче какво правите във всеки един момент, по-добре не се хващайте :) .

П.П. Всъщност какъв модел е бойлерът, може ли линк към него?
Последна промяна от DMN на нед авг 04, 2019 9:50 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Има два варианта. Единия е проблем с нулата като описания от Пламен. Обаче в описанието човека пише, че пада съседния предпазител. Може да се окаже че когато са пробивали са закачили някой кабел и са офазили крепежа. И той сега прави пробиви към зануления корпус.
Последна промяна от ESPACE на нед авг 04, 2019 9:54 am, променено общо 2 пъти.
d
Последна промяна от hrisicb на нед авг 04, 2019 6:11 pm, променено общо 1 път.
d
Последна промяна от hrisicb на нед авг 04, 2019 6:11 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
В такъв случай значи изключването на съседния предпазител е свързано с друг проблем и не би трябвало да има връзка с настоящия. Но все пак когато дойде техник му го кажете да има едно наум. Оставете го фирмения сервиз, извикайте пак човека който го е свързвал и му обяснете проблема. Той би трябвало да се чувства съпричастен и да свърши работа.

Тема "Бойлер - жужи и искри при планката" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: