• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср авг 21, 2019 11:28 amtpv88 написа:
Та каквото такова, взех си аз XPS на Fibran 30 мм подов наложих го и стана ясно, че тези вдлъбнатини са леко осезаеми. Идеята за изпълнението беше XPS, OSB i otgore ламинат. Не търся някакъв перфектен резултат, но да потъвам не си е работа. Бях взел полиуретаново лепило, но при тази ситуация се чудя дали да не използвам отново циментово лепило, за да компенсирам вдлъбнатините...та мнения по този въпрос ще са много полезни. Другата ми идея беше да напляскам OSB-то върху бетона за да обере вдлъбнатините и да ползвам XPS-а като подложка за ламината :?
И двете стават. И без XPS става. А ти като постла за проба стиропора, сложи ли върху него OSB? Щото си мисля,че през OSB няма да усетиш неравностите :)
animi2006 - специалист
Здравейте, решила съм да си направя сух под на вилата на стая на втори етаж, подът е от кирпич, отгоре е с балатум. Подът е хлътнал по средата на стаята с около 5 см. Мога ли да ползвам за подложка балатумът вместо найлон, както се препоръчва при направата на сух под? И няма ли технологията керамзит, 2 плоскости гипсофазер и отгоре отново балатум, както мисля на направя, да натиска пода отново в средата и тежестта да не се разпредеря равномерно? Мисля, че балатумът за подложка няма да спарва, тъй като е сложен не директно върху греди, а върху пръст, която изцяло покрива гредите, а и досега години не е имало проблем. Освен това отдолу, таванът на долната стая е с ламперия, т.е. диша си отдолу.
Може ли, също така, да заменя гипсофазерът с OSB плоскости? Дали ще е по-здраво така или не? Благодаря предварително на всички отзовали се!
  • 1
  • 2

Тема "Изравняване на кирпичен под" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: