• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ben84 - специалист
Аз не мога да добия представа от снимките.
Ти си по-наясно накъде "бяга" банята :)
Осигури добра основа за колоните или колоната.
Че имам една къщурка, де навремето са и правили бетонна подпора. Пък с годините подпората се отлепи от къщата, щото е тежка и не е стъпила на нищо :-D

ПП. На метър и половина от къщата е дере. Страхували са се къщата да не слезе в дерето. Къщата така и не падна в дерето, а взе да се руши от покрива.
Но според мен само са влошили нещата с тая подпора, като са добавили още някой друг тон да тежи на склона.

Прикачен файл

IMG_20190908_182551.jpg
IMG_20190908_182551.jpg (82.82 KиБ) Видяна 1482 пъти
kozl - майстор
И аз не се ориентирам по снимките, но ето моето предположение:
Колонките имат по-добри основи от стените на пристройката. Стените на пристройката са потънали повече и са се отцепили от плочата и то предполагам към къщата положението е по-зле, защото там е било насип, след изкопа за основи на къщата.
nikolov333 - майстор
Да не би да е от някое дърво с яки корени наблизо.. Орехите са опасни, ако са в близост до къщите.. :idea:
lpoik - специалист
Дърво голямо няма на близко,просто е потънала пристройката от тази срана както е направена снимката вижда се плочата колко е напред и под нея няма колони.Има две колони от другата страна(не съм ги снимал),но подпират само плочата(явява се като навес).Под колоните няма пропадане защото лежат на бетонна тераса.Пропадането е само от тази страна както е направена снимката. На колегата Бен тази колона до къщата вместо да подпира къщата е тръгнала към дерето.Първо си помислих че къщата е пропаднала на другата страна затова се е отделила от колоната. :? :? :? Кozl,със сигурност има насип.защото е копано за канализация и ако не е правена бетонна основа и затова пропада,но ще се копае да се преправя канализацията и ще се прави бетонен пояс.Приемам всякакви критики и идеи. :?
Lutchezar - майстор
При мен в подобна ситуация, но без плоча отгоре разглобихме един уикенд, ляхме основи и един уикенд градихме наново.
Няма да ти хареса това решение...
kozl - майстор
пон сеп 09, 2019 2:07 pmlpoik написа:
Дърво голямо няма на близко,просто е потънала пристройката от тази срана както е направена снимката вижда се плочата колко е напред и под нея няма колони.Има две колони от другата страна(не съм ги снимал),но подпират само плочата(явява се като навес).Под колоните няма пропадане защото лежат на бетонна тераса.Пропадането е само от тази страна както е направена снимката.
Е що не ги снима :? Тогава към тази стена с прозореца няма колонки и плочата директно лежи на зида.


Изображение
А това е същата стена с прозореца снимана отвън :?


Изображение
Но тогава къде са пукнатините по перпендикулярната и стена, които се виждат отвътре. Вероятно прикрити от пръсканата мазилка :?

А това пък требе да е снимка на стената на къщата и отделящата се от нея пристройка :?


Изображение
Ако тъй то са се получили характерните отцепвания тип застроен балкон, в-у конзолна плоча. Но твоя случай е причината е слягане на основите на пристройката (ако има такива).
lpoik - специалист
Kozl---Да правилно си разбрал.От лявата страна на последната снимка е стената на къщата а другата е пристройката.От вън я няма пукнатината явно се е покрила с пръсканата мазилка.Сега нямам възможност да снимам колоните на плочата който са от другата страна на пристройката,но колоните са сложени по навътре и не се виждат на снимката(близо до външната стена на пристройката)Ще се опитам да снимам общ план на колоните и пристройката. :?
nikolov333 - майстор
Ако пукнатината я няма на мазилката външно, значи е от първоначалното слягане на пристройката и сега "не работи".. Според мен при това положение, нямаш нужда от укрепване или поне не кардинално такова, а по-скоро да се погрижиш да не се компрометира основата от влага и вода в бъдеще. :idea:
lpoik - специалист
nikolov333 --И аз така предполагам,че не работи,но ще се постарая да подсиля основите.Ще направя бетонен пояс с наклон да се се задържа влага.А дано си прав.Благодаря. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пристройка за баня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: