Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Четох доста мнения по сходни теми, но не откривам информация за конкретния продукт, от който се интересувам. Някой запознат ли е с т.нар "течен пирон"? Това е монтажно лепило, доколкото разбирам, но това, което ме интересува е удачно ли е да се ползва за залепяне на тоалетна чиния върху плочки? Опцията да се пробива не става - отдолу минават тръби, а новата тоалетна чиния е по-малка от предишната, така че не можем да ползваме същите отвори. Затова за добро или за лошо - ще се лепи. Притеснява ме обаче това лепило дали ще държи достатъчно здраво? И ако някой ден се наложи да се сменя пак чинията, как се отстранява? Може ли да се изреже или ще трябва да къртим?

Мерси!
speka_rs - майстор
Колега, моята я залепих ме с обикновенно лепило за плочки и още си стои. Като дойде време за смяна ще го мислим.
VLADO66 - майстор
Залепил съм доста тоалетни с полиуретанов уплътнител.След като втвърди, фугата се минава със санитарен силикон.
bigshop - специалист
Залепил съм няколко чинии със бял санитарен силикон. Две от чиниите са върху водно подово, другите две са от десет години.
Отдолу на чинията се нанася 4-5 mm силикон, заглажда се да стане равен и се оставя 20-ина минути да стегне. Той заменя гумената подложка, която дават с чинията. След това се нанася отново силикон и чинията се поставя на мястото си. Естествено без винтове. Отвън се заглажда силикона. Това е. Досега съм нямал проблеми (все пак съм 120 kg).
kozl - майстор
пет сеп 13, 2019 1:11 pmVLADO66 написа:
Залепил съм доста тоалетни с полиуретанов уплътнител.След като втвърди, фугата се минава със санитарен силикон.
И ако е предвиден луфт поне 1 мм, впоследствие може да се пререже лепилната фуга с макетно ножче и да се отдели чинията от настилката.
jekasus - майстор
С нищо не лепя, щото един ден ще трябва да се махне.
На дюбели и покрай чиния със фугираща смес.
А моя цукал пък изобщо не е закрепен никак :-D Миналата седмица го изместих и почистих зад него и пак сложих на мястото му. :-D Лесно и просто :-D
Lutchezar - майстор
Май трябва да се смени заглавието на темата с нещо от типа на "Лепене на тоалетна чиния за или против".
VLADO66 - майстор
Единствено положително може да има в лепенето.Я си представете да сте направили една хубава хидро изолация на пода и да я компрометирате с 2 дюбела.
Lutchezar - майстор
Това на Международната Космическа Станция ли?
floydogi - специалист
+ 1 за полиуретанов уплътнител. Като лепих на 3 места подложих клечки, да остане слой между чинията и плочките, като след това ги издърпах и запълних. Няма мърдане, а и аз съм 110 литра.

Тема ""Течен пирон" - мнения" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: