пон сеп 16, 2019 6:51 pmТрифон П.Трифонов написа: .Взема ли го? Да не продаваш HmIP? По нататъка, сподели впечатление как е.... може и по телефона.
Те ми го новия. И аз нямам опит, но поне не ми се е налагало да поправям скъпи грешки и да избирам втори път за отоплителна инсталация.
https://satex.bg/bg/product/458.html
Най - вълнуващия въпрос зимно време.

stridata 

- специалист			

197 мнения в "Много моля за съвет- Какъв Котел и Горелка да избера"

morfei1 

- специалист			

filmatoplo 

- майстор			

Запалките на горелките Грейко са еднакви за моделите РБ и РБ Стар , и са японски керамични  едно време пак бяха керамични но китайски
 едно време пак бяха керамични но китайски  

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

Старата, новата, вече няма запалки 120 вата. Сичко е на 300вата, демек и СТАРчето и нестарчето, се са с "новата" запалка.
Мойта изгоря миналата година, та сега го смятам за "тунинг" с новата запалка.
Само дето не намирам разлика в запалването на пелетите, Страдивари.
Морфине, няма да продавам Хоумматика. Просто ще си довърша "умното" отопление с елементи от Бош. Грехота е да си карам Газката без да ползвам сички екстри. И датчик, външен, също ще купя.

Мойта изгоря миналата година, та сега го смятам за "тунинг" с новата запалка.
Само дето не намирам разлика в запалването на пелетите, Страдивари.
Морфине, няма да продавам Хоумматика. Просто ще си довърша "умното" отопление с елементи от Бош. Грехота е да си карам Газката без да ползвам сички екстри. И датчик, външен, също ще купя.

filmatoplo 

- майстор			

valqta 

- напреднал			

Значи не съм сгрешил! Благодаря на всички,които  ми помогнаха при избора! 
Вече съм горд собственик и влизам в "семейството" на Грейко - комбиниран Котел - Greyko expert 30 kw + Горелка Greyko RB 30
Остана само да взема стаен термостат- Някой да каже между тези двата се двоумя- мисля,че Филма,може да ме насочи!?
-COMPUTHERM Q7RF или SALUS 091FLRF

Вече съм горд собственик и влизам в "семейството" на Грейко - комбиниран Котел - Greyko expert 30 kw + Горелка Greyko RB 30
Остана само да взема стаен термостат- Някой да каже между тези двата се двоумя- мисля,че Филма,може да ме насочи!?

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

ср сеп 18, 2019 10:15 pmvalqta написа: Значи не съм сгрешил! Благодаря на всички,които ми помогнаха при избора!Относно мощността ти си вторият човек, на когото казвам 20, а той (ти) избира 30- да има.
Отоплението е като живота- карай си го равномерно, ако можеш, щото бурният харчи повече.
Нищо, хубавото е ,че разликата няма да е голяма и сам ще се убедиш.
Дали ще си искрен и ще споделиш- Божа работа, но другият е колега и сигурен съм, че аз ще настройвам контролера, щото не чух името на известен инсталатор във Варна.

valqta 

- напреднал			

ср сеп 18, 2019 11:03 pmТрифон П.Трифонов написа:Аз,понеже ще топля и втори етаж!ср сеп 18, 2019 10:15 pmvalqta написа: Значи не съм сгрешил! Благодаря на всички,които ми помогнаха при избора!Относно мощността ти си вторият човек, на когото казвам 20, а той (ти) избира 30- да има.
Отоплението е като живота- карай си го равномерно, ако можеш, щото бурният харчи повече.
Нищо, хубавото е ,че разликата няма да е голяма и сам ще се убедиш.
Дали ще си искрен и ще споделиш- Божа работа, но другият е колега и сигурен съм, че аз ще настройвам контролера, щото не чух името на известен инсталатор във Варна.
Дано да работи икономично,ще се радвам,ако помагаш със съвети за настройките (ако се наложи)
- понеже... преполагам знаеш,че ще съм като индианец пред комютър!

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

ср сеп 18, 2019 11:16 pmvalqta написа: Аз,понеже ще топля и втори етаж!Тони, попрехвърлих темата, за да си припомня, че ще топлиш ( в бъдеще) 300 квадрата.
Дано да работи икономично,ще се радвам,ако помагаш със съвети за настройките (ако се наложи)
Ще ги топлиш, ама в бъдеще, а пък са и с 10см изолация.........
Значи, предстои ти отопление на 150 изолирани, дето се нуждаят от ок 10-12 киловата, в студът. Така не е проблем за 30ската, проблемът идва в по меко време.
Дори и в бъдещето, освен че няма да топлиш всичките 300, на двата етажа, топлоизолацията си е доооста сносна.
Икономично...хм....по икономично щеше да е с 20 киловата, които смятам за напълно достатъчни, но да не те плаша- разликата не е голяма.
Важното е, че сега си спокоен, щото топлото е гарантирано, а това е важното.

valqta 

- напреднал			

ср сеп 18, 2019 11:30 pmТрифон П.Трифонов написа:Трифонов,още веднъж благодаря на теб и на всички останали! Ти пръв се отзова-далечко си ми,иначе, каса бира (черпавах отМаа !ср сеп 18, 2019 11:16 pmvalqta написа: Аз,понеже ще топля и втори етаж!Тони, попрехвърлих темата, за да си припомня, че ще топлиш ( в бъдеще) 300 квадрата.
Ще ги топлиш, ама в бъдеще, а пък са и с 10см изолация.........
Значи, предстои ти отопление на 150 изолирани, дето се нуждаят от ок 10-12 киловата, в студът. Така не е проблем за 30ската, проблемът идва в по меко време.
Дори и в бъдещето, освен че няма да топлиш всичките 300, на двата етажа, топлоизолацията си е доооста сносна.
Икономично...хм....по икономично щеше да е с 20 киловата, които смятам за напълно достатъчни, но да не те плаша- разликата не е голяма.
Важното е, че сега си спокоен, щото топлото е гарантирано, а това е важното.
В началото наистина бях доста объркан,но сега смятам,че съм понаучил нещичко!
Редовно ще влизам във форума,за да питам,а пък,защо не след време и аз да помагам -

Пък, нека който знае оптималните настройки на горелката,нека да сподели- да работи хубаво и икономично

Заплатих 5 тона пелети - цена 2100 лв (проверени са и са с доста добро качество) дано да ми стигнат за целият сезон !?
FILMATOPLO или който друг знае - ако може да сподели за термостатите! Да сте живи и здрави всички!
Тема "Много моля за съвет- Какъв Котел и Горелка да избера" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература