Ел. инструментите. Консумативи.
Lutchezar - майстор
За работа или за хоби ще е машинката?
Той има ли предпочитания към тази или друга марка?
Елек означава на ток, а не акумулаторен?
nikolov333 - майстор
"Ами сега".. Както се казваше в едно тв предаване :-D :? :lol: :lol:
kozl - майстор
чет сеп 19, 2019 8:23 pmnautilus33 написа:
Един дръг въпрос- колко дълготрайни са винтовертите и импактите с безчеткови мотори? При тези с четки се сменят четките, но при безчетковия, трябва да се смени целия мотор, нали? КОето е много по-скъпо, но доколко изкарва един мотор преди да трябва да се смени? Знам, че е относително, но да речем при нормално употреба, 3-4 пъти в седмицата, за по 1-2часа?
Относително и според зависи.
Поне повече от 5 г. мебелисти ползват Festo.
Аз отскоро с флекс от профи серията на Парксайд с безчетвков матор - резнал съм неколко работи. На Чолев същия отиде в реанимация....
пардон - рекламация :-D
kozl - майстор
пон сеп 30, 2019 7:17 pmанелия написа:
Здравейте първо, четох четох и сега се чудя Елек Винтоверт на Макита ли да си взема и какъв да е той - подарък за мъжа ми
Аз предлагам елека за теб, а другото за мъжо ти :wink:
Оти като бачка с винтовръто нема да му требе елек. И може би син баш Бош, а :?
Новичок - напреднал
Остарявам :( до сега само с отверки съм работел,но вече нещо не ми се завива у дома ръчно.Ще ми се винтовер за домашна употреба,няма да се ползва ежедневно но искам да завивам и развивам болтчета по електроуреди,от играчките на малкия,до тези на печката,да завивам видийки в дюбел 5,6,8,когато ми се наложи и по рядко 10, болтове обикновено 6мм,и от ключета 8 и 10 ми писна,да може да завива съответните и ключе само за дозатягане ако е нужно,видии при поставяне на брави,завиване на видии на дървени и пвц врати,завиване на видии и болтове при сглобяване на мебели- вкъщи и всякакви такива домашни дреболийки изискваши отверки от време на време.Незнам с батерия дали ще имам полза,заради не така честата употреба да не я скапя или да е паднала и като реша за нещо айде пак ръчно :shock:
Гледам електрическите такива,като нямам идея кое би ставало за нещо от сорта на тези машинки:
https://dwt.bg/elektriceski-probiven-vi ... gKXOvD_BwE
https://praktiker.bg/bg/Vintoverti%2C-g ... 0/p/497902
https://praktiker.bg/bg/Vintoverti%2C-g ... 2/p/476986 от райдър ме е страх малко,какъвто съм карък да не завие няколко пъти и да изхърка.Вярно че 3г гаранция ама не ми се разнася по сервизи.
Моля за помощ има ли такова чудо което ще ме улесни а не да се мъча да въртя докато завия някоя 4см видия и кръстата топмастер отверка замазни главата
plamen6703 - майстор
Вземи това, от което те е страх за да излекуваш страха си от "Райдер". Като не ти се разнася по сервизи / не е задължително/ винаги можеш да го засилиш към казана за боклук и да се разнесеш до магазина за друг винтоверт. Покрай покупката на "Райдер" може да се престрашиш да си купиш и други инструменти с тази марка и накрая да се окаже, че стане твоята марка инструменти за домашно ползване!
Успех в избора! :partyman:
Новичок - напреднал
чет окт 10, 2019 6:47 amplamen6703 написа:
Вземи това, от което те е страх за да излекуваш страха си от "Райдер". Като не ти се разнася по сервизи / не е задължително/ винаги можеш да го засилиш към казана за боклук и да се разнесеш до магазина за друг винтоверт. Покрай покупката на "Райдер" може да се престрашиш да си купиш и други инструменти с тази марка и накрая да се окаже, че стане твоята марка инструменти за домашно ползване!
Успех в избора! :partyman:
Мерси :-D
Chefo77 - майстор
Скачай на един Грийн Туулс, само гледай да е с литиево-йонна батерия. Имаше ги по 50-60 лева, в блистер. Сериозен съм!
Здравейте,

Предстои ми серия от ремонтни дейности по вилата и лека-полека си набавям необходимите инструменти. По всяка вероятност ще се работи по дървения, гипсокартон и тук-таме нещо в зидарията. Разполагам с някакво китайче, което ми вършеше работа в апартамента, но определено не става за нищо по-сериозно. Харесал съм тези 2 машини:
1. DEWALT DCD776 - https://www.screwfix.eu/dewalt-dcd776s2 ... drill.html
2. DEWALT DCD778 - https://www.screwfix.eu/dewalt-dcd778m2 ... drill.html
Поизчетох доста от форума, така че общо взето въпросите ми са - Заслужава ли си наистина ударната опция на винтовертите? Вторият комплект надхвърля ли ремонтните ми нужди или клони към по-професионално използване? Разбира се, отворен съм към предложения на други марки/модели.

Благодаря предварително!

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: