• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
:gott: :2thumbs: Thanks
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
Айде чао засега, трябва да приготвям куфарите, вдругиден тръгвам за в къщи.
Опа, докторе! За колко време ни напускаш? Пак ли за месец? :(
Domashen_maistor - специалист
Гледам тавана е май от PVC ламели, поне този на снимките. Те мен не ми харесват (въпрос на вкус), и затова питах за ГипсоКартон (ГК :idea: - ама кой да чете) на тавана на мокрите (бани тоалетни и др.) и затова става въпрос за хидроизолация, щот ако и да е зелен все пак е хем гипс, хем картон :lol: . Пък по тавана плочки нема да редя, май :? :lol:
8180 - майстор
Domashen_maistor написа:
Гледам тавана е май от PVC ламели, поне този на снимките. Те мен не ми харесват (въпрос на вкус), и затова питах за ГипсоКартон (ГК :idea: - ама кой да чете) на тавана на мокрите (бани тоалетни и др.) и затова става въпрос за хидроизолация, щот ако и да е зелен все пак е хем гипс, хем картон :lol: . Пък по тавана плочки нема да редя, май :? :lol:
Домашен М,
Притесненията ти, според мен са с основание, но и Доктора ти намеква правилно.
Хидроизолацията (както и латексът) пази от вода, която едва ли ще се появи на тавана (освен от конденз). Независимо от това, водните пари, които естествено са в големи количества, биха могли да проникнат и скапят картона (вероятно не директно, а след като кондензират някъде по-горе и се върнат гравитачно).
Това би могло да стане и през хидроизолацията - напоследък ги рекламират все като дишащи.
Не твърдя, че е много вероятно - зависи какво и как е отгоре.
Domashen_maistor - специалист
:!: Именно, ама някак по-ми харесва от ламелите и хънтър-а. Та се чудя да рискувам ли? Вярно не с латексова запечатка :-D а с мазилка (в случая силиконова), ама се тая (от гледна точка на парите)
sasooooooooo - "специалист"
pipbel написа:
което ще остане като ефект е неравностите по стените причинени от децата.
Е те за това не се бях сетил, мерси :) :klatsch:
Ако нещо ще ме откаже това ще е причината... :? :?

Поне спалнята обаче навсякъде ще я направя с депрон (там лапета няма да щъкат)

А иначе - нищо ново не смятам да съм изобретил
Малко късно се намесвам, но... При мен на външните стени имам селитрон, прешпаклован 2пъти с лепило за топлоизолации и гопсова шпакловка. Здравината в момента е като на хоросановата стена!

И нещо друго - акумолиращ ефект от депрона по външните стени няма да получиш, но нали стаите имат и по 2-3ри вътрешни стени? Именно те ще акумулират погълнатата топлина
8180 - майстор
Domashen_maistor написа:
:!: Именно, ама някак по-ми харесва от ламелите и хънтър-а. Та се чудя да рискувам ли? Вярно не с латексова запечатка :-D а с мазилка (в случая силиконова), ама се тая (от гледна точка на парите)
Не че те разбрах какво казваш.
Ако искаш опиши (копирай напомнящо каква е ситуацията) - ще се изкажа по-смислено, без претенции за абсолютност. Нали е форум - всеки търси мнения - "за"/"против" и си решава.
Не съм "абсолютен" фен на латекса, още повече на таван в баня. И аз предпочитам нещо "по-попиващо", стига да е достатъчно "топло" и да няма др. проблеми.
pipbel - майстор
Eто ме пак, тоя път по-раничко от обиковено,че нещо гледам темата ми замряла докато ме няма, тоест докато съм в БГ :-D
Миналата седмица монтираха всичката дограма, е останаха само 2-та тавана и мазите, ама те не са спешни.
Вчера дърводелеца сложи и 3-те външни врати и като че ли вече мога да докладвам че съм затворил най-сетне къщите.
Приготвил съм 2 кюмбета, тия дни ще ги пална, аче май пак застудява, пък и да пробвам комините :)
Днес реших да сложа ПУ пяна на 3-те врати, ама нещо май се "поолях" както виждате. Еййй, много се раздува това нещо бе :shock: :sad:

Прикачен файл

vrati 020.jpg
vrati 020.jpg (121.22 KиБ) Видяна 4145 пъти

Прикачен файл

vrati 009.jpg
vrati 009.jpg (138.7 KиБ) Видяна 4145 пъти

Прикачен файл

vrati 018.jpg
vrati 018.jpg (120.73 KиБ) Видяна 4145 пъти

Прикачен файл

vrati 008.jpg
vrati 008.jpg (134.23 KиБ) Видяна 4145 пъти
pipbel - майстор
Днес се занимавах с топлоизолацията на водомерната шахта.
Сковах дървена рамка от гредички, застлах я с парчета шперплат и дъски и върху този вторичен "капак" сложих на кръст 5 см + 2 см фибран. Ще замръзнат водомерите зимата, ама....на най :-D

Прикачен файл

SS850031.jpg
SS850031.jpg (116.28 KиБ) Видяна 4059 пъти

Прикачен файл

SS850030.jpg
SS850030.jpg (122.14 KиБ) Видяна 4059 пъти

Прикачен файл

SS850028.jpg
SS850028.jpg (185.35 KиБ) Видяна 4059 пъти

Прикачен файл

SS850025.jpg
SS850025.jpg (157.22 KиБ) Видяна 4059 пъти
$64EN - специалист
pipbel прочетох цялата тема и искам само да ти кажа , че страшно много ти се радвам и ти се кефя :)
браво за труда и нервите . крайният резултат е върховен , поздравление за къщите . със здраве да си живеете в тях и само успехи занапред .
още веднъш еваларката :prayer: =D> :respekt: . и на мен това ми е много голяма мечта да си проектирам и построя моя къща , но още съм "малък" да кажеме , и трупам опит постоянно
живи здрави :)
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: