Ел. инструментите. Консумативи.
kr1100 - майстор
ср окт 02, 2019 9:49 amdrtbanchev написа:
Колеги помогнете ми в избора на Моторен трион!
Ще се ползва за подръжка на двора и градината. Някое изъхнало овощно дърво, да го нарежа.
Като смятам надали ще нарязва и 10 кубика дърва на година. Може дето се вика да ми потрябва 2 пъти в одината но да го има.
При такова "често" ползване по-добре електрически. Нямаш занимавка с бензинова смес, да ли да източа или оставя бензина в резервоара...
kartechar - специалист
Подкрепям напълно! Това https://alpe.bg/bg-product-details-292.html може спокойно да нареже всичките от горните линкове :mrgreen: !
npace - специалист
ср окт 02, 2019 11:56 pmkartechar написа:
Подкрепям напълно! Това https://alpe.bg/bg-product-details-292.html може спокойно да нареже всичките от горните линкове :mrgreen: !
Това:
https://tashev-galving.com/product/115% ... %20Hitachi
не е ли по-добро?
iivanov - майстор
чет окт 03, 2019 12:31 amnpace написа:


Това:
https://tashev-galving.com/product/115% ... %20Hitachi
не е ли по-добро?
Много по-добро .
dragozow - майстор
Този модел Hitachi или HiKoki, както вече се казват е много добър, надлъжен мотор, защита от претоварване, регулиране на помпата за маслото и т.н.
koveslav - майстор
Аз пък съм сигурен че обсъжданата Макита превъзхожда Хитачито в този негов вариант,особено по отношение на здравина.Надлъжния мотор с абсолютно нищо няма да ви помогне,историйте с баланса ги забравете,но за сметка на това ще имате редовен проблем с конусната зъбна предавка.Това не само при Хитачито,а по принцип с надлъжния мотор,включително и Макита.Машините с напречен мотор са само с цилиндрични зъбни колела и по принцип са по-дуракоустойчиви като конструкция,а ако са на добра марка са напълно безпроблемни.
пишман_майстор - майстор
koveslav написа:
но за сметка на това ще имате редовен проблем с конусната зъбна предавка.Това не само при Хитачито,а по принцип с надлъжния мотор,включително и Макита.Машините с напречен мотор са само с цилиндрични зъбни колела и по принцип са по-дуракоустойчиви
Това мнение ме изненада, ъгловите предавки се ползват в много сектори в машиностроенето. И няма драми излишни. Вкл. и при електроинструменти . Вече отделен е въпроса дали е изпълнено качествено. Нямам досег с цитираното Хитачи и не знам как стоят там нещата.
npace - специалист
На мен ми направи впечатление, че модели с надлъжен мотор имат само производителите на електроинструменти, докато Щил и Хускварна не предлагат такива, или поне аз не мога да намеря. Явно има нещо.
Макита преди години имаха проблеми с механизма на затягане на веригата, ако са го оправили - супер, ама като гледам снимките си е същия. Иначе наистина са много яки (като всичките им работи).
С частите на ХиКоки/Тачи как стои въпроса като цени и наличност/време за доставка?
На Спарки всички модели ли са с пластмасови предпазни колела?
offvt - специалист
Здравейте,
Каква е разликата между Щил мs462 и Щил мs462 с-м?
Четох в Нета бил с ново поколение М-троник и какви евентуални
проблеми се очакват?
dragozow - майстор
Хитачи нямат проблем с надлъжните мотори. Хускварна също имат подобен модел. Тези модели обикновено са по-скъпи и имат предимства.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: