Нека намерим най-тънките цени.
jekasus - майстор
За мен мен нивелир е важен инструмент, винтовертите може да са всякакви.
За нивелир давам пари без да мисля, за винтоверт не...
Но кога давам пари, си мисля, что то за боклуци със известно име не ми се дават пари.
Реален живот на хубав нивелир е година и половина, после почват да правят грешки.
nikolson - майстор
Нивелирът може да се увреди по две причини. Изкривяване на тялото и размърдване на либелата. Изкривяването зависи от конструкцията-дебелина и форма на профила, оребряване и т.н. При либелата е...божа работа. Колкото и здраво да е закрепена. В крайна сметка 1.5 години е като кола без километраж, която не знаеш и дали не е катастрофирала (.)
Тия Милуоки ми приличат на правени от Капро (дуал вю).
lov - майстор
пет окт 04, 2019 6:40 pmjekasus написа:
..................
Само че лъжиците и вилици са май Швейцария/много ми харесва от снимките/, а нивелите са Австрия...
Да от там са и жената е фен на марката и само дебне някоя промоция. Макар че може и да са произведени нейде си по света. Но дори да е така това е написано на етикета и качеството е гарантирано. Имат си едногодишна гаранция. А не като на нашите търговци до вратата на магазина. На тези в средата дизайнера им е оня японец на снимката като ги правят и позлатени.
Да се върнем на темата че ще ни бият. :-D Съвсем сериозно нивел сола така и не видях а не е да не обикалям редовно техническите магазини. И в северна Италия е същото.
На скоро ми подариха един нивел сола 40 санта щото го засрали с лепила и окото не се вижда. За да го изчистя се наложи да му сваля тапите и останах изумен То стените му като от капачка за буркани. :x
Имам едни бракувани метрови китайчета. Продаваха ги в един склад на левче щото оченцата им заминали. Фабричен дефект. Взех ги за мастари и водачи на едни дърводелски машини само заради материала. Ми че те оребрени от вътре и да стъпя на него зор ще го изкривя. Купих оченца и си отремонтирах няколко и до сега си ги ползвам.
kozl - майстор
Ми аз има 2 нивелира Сола (120 и 15 см) и наскоро си купих от лидълските жълти комплекти. Сравнението е в полза на Сола-та. По-устойчив профил, по-тежки.
А имам и един Топмастер от стабилен алуминиев профил, обаче не е верен :-D То ампулите му могат да се регулира, ма не му е дошло времето :roll:
jekasus - майстор
lov написа:
Да се върнем на темата че ще ни бият.
Преди малко гледах за австралийски златотърсачи/не австрийски :-D /, Познай какъв нивел е използвал сондьора? :-D
nikolson - майстор
BMI ги има в България, но и при тях има серии.
https://nkgtools.com/instrumenti/marki/bmi/
PIP - майстор
Аз имам два нивелира stabila 96-2 на 11 години, плюс още една стабила 96-2 и една стабила за скеле на 4 години, които са още верни. Имам и един топмастер, подарък, който изкара година-две, всички се ползват еднакво, така че година и половина е нищо за качествен нивелил.

Тема "Къде да намерия алуминиев нивелир Sola AZB 20см" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: