Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Знам, че хората от големите градове купуват от търговци и е трудно да се достигне до конкретния производител. Аз ходя до производителя, гледам му двора, от колкото се може по-близо. Ако видя, че суровината не се бели, преди да се мели, мелят се капаци, останали от разбичване, материалът е складиран в калта, или е много замърсен, задрасквам го от списъка и точка. То и с хубави суровини и с калпави машини и/или работници резултатът ще е пак минус, но да се влезе в производството е по-трудно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре, че ги има грейковците да горят пелетите от капаци, че иначе баси екологичното гориво :-D
нед сеп 08, 2019 11:10 amLazarGanev написа:
Добре, че ги има грейковците да горят пелетите от капаци, че иначе баси екологичното гориво :-D
Това беше грубо в бъбрека.
С високопарни думички, за реклама (ВЕИ, клас А...), напраиха пари, като изсякаха гората- изнесаха дърва, напраиха пелети....Е как няма да са скъпи, нали ни е трудно да излезем от периода на натрупване на капитала, пък и няма достатъчно еко суровина.
Истинските Еко, също станаха скъпи, манджата им!
Christo - майстор
За мен са най-изгодни производители на мебели. Ползват отпадъка от производството, на далавера са, защото не сушат талаша и не дробят едра дървесина. Иначе там са най-големите разходи на енергия. Аз пък съм на далавера, защото в пелетите няма кора. Не, че не искат да слагат, ами няма от къде да я вземат :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Не във всеки град мебелното производство ползва масив, напоследък бачкат само ПДЧ, ама Троян като лидер в това производство може да задоволи някаква минимална част от пелетоползвателите си с качествени пелети. Познавам и други мебелни фабрики, дето правят качествени пелети (Ст, Загора, Каварна), но тяхното производство е капка в морето. Основното производство е от сурова дървесина от редовна сеч и общо взето никой не бели кори и не хвърля капаци :)
Christo - майстор
Основното производство е от сурова дървесина от редовна сеч и общо взето никой не бели кори и не хвърля капаци
Защото в нашата Татковина нищо не е както трябва.... Как си сертифицират пелетите все А1? Как пък един не продава нещо по-долу от А1? Нашият проблем, спорен мен е, че и на запад има глад за пелети, и че нашите продават каквото могат там, и че за нас остава, каквото хартиса и каквото не става за там, като качество.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ама то за сертификата секи може да произведе каквото трябва, лошото е че после няма контрол. Погледнато реално, пелетите, които се продават у нас си отговарят на цената, замо дето не отговарят на обявения клас, тъй че потребителите не са много излъгани. Дори и да не пише А1, пак щяха да се пупуват, а не румънските н а 600лв, нали? :wink: Искам да кажа, че в повечето случаи се купуват заради цената, а не затова, че пише А1
filmatoplo - майстор
Моля моля ,бях и с Румънско Австрийските -голям прас само цената им.Лазар е прав има и нашенски които не отстъпват по качество. :wink:
tachman - специалист
Здравейте, някой ползвал ли е пелети от Нейчър ейт - Гулянци? Цената, посочена в сайта им е добра!?
veselint - специалист
Някой има ли мнение за пелети индустриал?Горя от тези пелети,но ми се струва че,правят доста пепел иначе добре горят и топлят.Дали самите пелети са пепеливи или настройките не са добри?

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: