• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
aroot - специалист
Отидох в наш магазин и като за късмет 5008 и 575к един до друг. Взех ги в ръка...
пишман_майстор, разбрах колко си прав. Уточнението беше много важно и показа че килограм разлика са килограм разлика, хубава.
Благодаря и на Kumay за съвета за диск.
PIP - майстор
чет окт 24, 2019 11:15 amsevginsali написа:
Мога да обоснова моето решение с факта че имам слабости към марката, относително добрата цена на модела 5008 към момента и презумцията за запас. Все пак, ще ми е единствена, за хоби цели. По-малките модели на марката идват с по-малки мощности. Тежестта на 5008 е 5.1 кг по книжка. Зa 1-2 пъти работа на седмица (най-много събота неделя) си мисля, че няма да ме умори, но може и да греша. Аз пак добре, поне се отказах от n5009b - 7.2 kg ;)
Нe съм имал такава машина, че да правя сравнения, но се съгласявам, че при ежедневна работа има значение тежестта.
Вариант е да мина на hs7601, но имам чувството че евтините стоки на сериозни марки (без значение отрасъл на индустрията) не винаги са читав вариант.
Гледам руснаците много доволни от американския 575k,той е вариант, макар че съвсем субективно марката не съм и фен. Всичко ми е синьо и изведнъж това жълто..
Конкретно по-темата, multimaterial серията на бош с 64 зъба добре ли е за домашен диск за дървения или да гледам optiline? За 1ят вариант, най-много някой пластмасов перваз за режа от време на време като допълнение. С тази машина не смята да режа алуминий или метали.
Тия запаси за които пишеш са последното за което трябва да мислиш при положение, че не си ползвал подобен циркуляр. Това са строителни циркуляри и са мислени за рязане на греди. След като ти трябва основно за плоскости по-скоро помисли за потапящ циркуляр, ако не 165 ще ти е напълно достатъчен.
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за ръчен циркуляр Makita 5008mg" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: