• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
пон окт 28, 2019 9:39 pmChefo77 написа:
... LG са лидери в термопомпите, а при климатиците здраво клатят пазара на "големите" ...
Аааа... Нещата ми се изясниха.
Хидра, това какво имам и какво ти отговарям няма никакво значение - аз съм сложил LG преди 2 седмици, фирмата на жената ги дистрибутират и монтират сериозни машини от 6 години. Официален сервиз (не квартално-гаражен) са им от 4 и познай чие мнение ми е важно - на сеткомци или на сервиза? Сетком неведнъж са писали, писали нещо и после сменят посоката - дори и с великите им първоначални страници с анализи какво да вземем и какво не. И в двете посоки. Колко топли мога да кажа напролет. А на Драгозов мнението е от ... 2007-а година, по спомен Apple по него време пуснаха първия iPhone, върховите телевизори бяха HD Ready ... и жената беше на 27 :wink:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Chefo77, не ги знам къде са лидери LG....
Погледнах параметрите на цитирания от теб модел...
И да го обиждаш - все тая, през дедовия ми е. Щом си от тези, които смело се доверяват на цифри, вероятно много си се кефел на онези илиянски касетофончета с по 500-800 вата мощност. Добре, че не са питали теб за ценообразуването, сигурно щяха да ги пускат в МЕТРО две за едно или подарък към някое гръмко ЕЛИТЕ.
А "подовите" не са толкова по-скъпи от високостенните. Дали ще е "подов" или "стенен" зависи от вътрешното тяло - и там разликите в цените са малки - в рамките на 150-200 лева. Скъпото е външното тяло. Ама те пък всичките са еднакви - бели, с перки, аз пък не вдявам как може за някакви различни лепенки едни производители да искат 500 лева, други 3500 ...
preslav - майстор
вт окт 29, 2019 7:58 pmChefo77 написа:
Преслав - вътрешното не е от такова значение, външното е важно.
Не знаех - аз избирах по външен вид на вътрешното тяло, за останалото се доверих на "вносителя". Дали ме е лъгал или не, но той каза, че вътрешните тела на 10, 13 и 18 са еднакви на външен вид (габарити). Освен това каза (без да съм го питал), че единствено тези запазват функцията си подово при достигане на зададената температура. Другото, което ме вълнуваше е безшумната работа както на вътрешното, така и на външното тяло защото климатикът замина на място където всички са чувствителни към шумовете - зимата иди-ела, ама лятно време не е лицеприятно да си легнеш на отворени прозорци, а климатикът на комшията да бръмчи като сто разгонени мухи.
Като цяло такива ми бяха съображенията при избора на пореден климатик, може да са съвсем лаишки, но опитът показва, че Тошибата не я чувам кога тръгва, работи, спира, дефроства, а намиращото се в съседство Грии фучи като ермомелка и външното тяло се чува в стаята дори при затворени врати и прозорци.
Дано останеш доволен от своя избор, че в следващите 5 години (минимум) няма развод.
Chefo77 - майстор
То развод няма да има, най-много да псувам на висок глас :)
Тошибата си е ОК, много са тачени в тази техника. Сега - ако питаш много бгмамма специалисти, най-доброто е Дайкин - за всичко, но за тези, които са в джаза, там са Тошиба.
Аз никъде не съм твърдял, че са най-добрите (както и в споровете за и против Беко, както накърти Хидрата) - а скочих срещу това, че са боклуци. Разликата е от небето до земята в двете твърдения.
А и да не забравяме, че България е една много много малка част от пазара.
hidrazin - майстор
ср окт 30, 2019 1:42 amChefo77 написа:
... фирмата на жената ги дистрибутират и монтират сериозни машини от 6 години. Официален сервиз (не квартално-гаражен) са им от 4 и познай чие мнение ми е важно...
Е нещата съвсем се изясниха... :-D
В тоя аспект на мисли нали се сещаш колко ми е важно мнението на накъф си дистрибутор и сервиз???
Последните постове сложиха точка на затвърденото ми мнение - нивгъш LG.
Щото аз си вярвам на ушите в които духа климатика и на ръцете дето съм си заврял в карантията му.
:partyman:
P.S. Я ся кажи каква кола да си купим??? :smoker:
Chefo77 - майстор
Интересното е, че съм доста близък с хората и трябва да са егати идиотите да ми пробутат нещо на доставната цена, за да могат после да ми го ремонтират - но логиката ти е добра. Добре е, че поне едно нещо ти се е изяснило.
Пък за колата - питай майстора от кварталния гараж. Ако го свариш трезвен. Сигурно неговото мнение ще е на много високо ниво.
preslav - майстор
Подпалих и аз, че реших да довърша започнатото и поръчах една Тошиба Шорай десятка за спалня с размери 3.6 Х 3.4 Х 2.7 м. изложението е Юг, етажът е предпоследен - надявам се ползвателите да останат доволни, пък и на харизан кон зъбите...
Казват, че най-новият фреон R32 топлел по-лошо, ама то и с новите коли същата работа - екологията такова мамата на технологията.
шоп - майстор
вт ное 05, 2019 1:32 pmpreslav написа:

Казват, че най-новият фреон R32 топлел по-лошо
Кой го казва и каква е обосновката?
Единствено R22 е отхвърлен като разрушаващ озоновия слой, иначе е отличен хладогент работещ с минерални масла, които не са претенциозни от към влага.

R407 и R410 са екологични и масови. Ако R32 бе по-лош от тях никога нямаше да се наложи.

И накрая: фреона не топли. Фреона е един вид флуид, който в един затворен цикъл си променя агрегатното състояние от газообразно в течно и обратното и отдава и према топлина и обратното.

За един климатик е важен компресора и неговото КПД, големината на топлообменниците и накрая упралвнието.
VLADO66 - майстор
Аз не робувам на марки и нямам пристрастия, но като тръгна да купувам нещо първо ровя из специализираните форуми ако има такива.Специално за климатик, освен максимума на топлоотдаване и минимума на консумация най общо казано, се гледа и при цикъл отопление каква мощност отдава при ниски температури.Разбира се гледам и цена естествено, така че да се получи някаква златна среда от компромиси.
preslav - майстор
вт ное 05, 2019 2:35 pmшоп написа:
Кой го казва и каква е обосновката? Каза ми го човек, който продава климатици, ставаше въпрос, че една и съща машина с R410A е топлела по-добре от сегашната с R32. Не става въпрос за навивки защото говорихме за машина, която вече е закупена, но аз не знаех с кое външно тяло е комлектована.
Единствено R22 е отхвърлен като разрушаващ озоновия слой, иначе е отличен хладогент работещ с минерални масла, които не са претенциозни от към влага. За този фреон също съм чувал, че е най-добрият хладилен агент, но вече забранен (казано със съжаление).

R407 и R410 са екологични и масови. Ако R32 бе по-лош от тях никога нямаше да се наложи.

И накрая: фреона не топли. Фреона е един вид флуид, който в един затворен цикъл си променя агрегатното състояние от газообразно в течно и обратното и отдава и према топлина и обратното. Точно тук е заровен ключът за палатката, но не съм специалист в областта и не мога да говоря с цифри, знам само, че всичко е игра с температури и налягания при които фреонът преминава от едната в другата фаза.

За един климатик е важен компресора и неговото КПД, големината на топлообменниците и накрая упралвнието. Аз бих подредил нещата в обратен ред или поне управлението бих го сложил на първо място - можеш да ползваш най-добрия компресор, най-големите топлообменници и да не знаеш как да ги управляваш, с което да прецакаш нещата. С добро управление можеш да "изцедиш" максимума от наличните компресори и топлообменници, а в това е гонката на съвремието.
feikot - специалист
Единственото нещо,което ми харесва в нашенските форуми,че всяка тема накрая отива на пишкомерене. В началото казах,че дайкин тошиба и фуджитсу са ми ясни. Имам 14Лука вкъщи. В интерес на истината имам и Осака на 17 години и топли и охлажда да си ее,до ЛГ нямам допир и за това питах. Няма да е основно така че не би трябвало да има проблеми.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Климатик LG" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: