Най - вълнуващия въпрос зимно време.
shenti_bul - напреднал
Здравейте, миналата година си докарах от Полша пелетна горелка Kipi с контролер ecomax 850. Монтирах я и е ок но е малко кофти при пускане и спиране всеки път трябва да се слиза в мазето и на жена ми не и е ок че достъпа до котела е малко труден и е неудобно. Мисълта ми е мога ли да монтирам стаен термостат на етажа ми който да е само за on/of без да работи котела по стайна температура тъй като съм с термо глави и съм много доволен да си е на модулация, просто искам само да го включвам и изключвам без да слизам до долу.
шоп - майстор
Един Bboil ще ти свърши работа
Обикновено калпазанско ключе се е утепало баш за тая работа.
По железариите тряба още да са намират.
Шопе, той не иска термостат. Просто не е осъзнал още, че е толкос просто и евтино, онуй що иска.
Егаси, няма ги и на картинка вече!!! Едно такова, като патрон, стиска се мехду показалеца и средния, а с палеца се натиска бутона.
Сега има само мързеливи, тип Це-Ка ключе.
shenti_bul - напреднал
ср ное 06, 2019 3:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Обикновено калпазанско ключе се е утепало баш за тая работа.
По железариите тряба още да са намират.
Шопе, той не иска термостат. Просто не е осъзнал още, че е толкос просто и евтино, онуй що иска.
Егаси, няма ги и на картинка вече!!! Едно такова, като патрон, стиска се мехду показалеца и средния, а с палеца се натиска бутона.
Сега има само мързеливи, тип Це-Ка ключе.
Това ключе най-вероятно прекъсва електрозахранването което не ми върши работа, контролера е включен в мрежата и се стартира като се влезне в менюто и пак така се изключва като си прави процедура по изчистване на горелката. Ако му купя оригиналния термостат "eco ster 200" ще мога ли да го управлявам от него само за on/of въпреки че е 250лв
Този bboil e супер но дали ще може да се върже към моя контролер само за вкл и изкл
nikolov333 - майстор
Тоя контролер няма ли управление през интернет, като това..


Какъвто и стаен термостат да се купи, ако ще и 5000 лв да е, то той не прекъсва никакво захранване, а се подвързва на "сух" контакт без потенциал.
Та интернет ключът върши тая умна работа, като прещраква най обикновено калпазанско ключе от левче. Ключето от железарията ще го играе прекъсваемо мостче, дето понякога поставят по входовете за стаен термостат. Има мостче- работи, няма мостче- не работи.
maistora1965 - специалист
Трифон иска да каже да включиш ключето на мястото за стаиният термостат и да правиш ръчно това което термостата прави автоматично а иманно да кажеш на контролера че искаш да гаси.Но за целта трябва пак до мазето или кабел до апартамента би боила или там как се произнася също се връзва на мястото определено за подвързване на стаен термостат а ако искаш нещо още по евтино може и това http://www.jov.bg/product/525/bezzhiche ... emnik.html минаваш го на ръчен режим задаваш ниска температура и тои гаси горелката ако искаш да запали задаваш висока за термостат on/of не знам.
shenti_bul - напреднал
Много ви благодаря разбрах ви, но няма ли да изключа модулацията по този начин защото трябва да активирам от менюто стаен термостат за да активирам този вход и да сложа ключе или термостат каквото и да е, контролера ще иска инфо от там а няма да модулира по зададените му стойности или бъркам
morfei1 - специалист
И аз живо се вълнувам от това понеже ми трябва само за On/Off отдалечено през Wifi интернет, иначе искам да се управлявам по температура на котелната вода. Когато горелката изключи да не се прекъсва цялото захранване към котела, а помпата да остане да върти водата. За сега май само този BBoil отговаря на това което търся.... вързвам го към входа за термостата на котела, стои си доло в мазето, а горе не ми се развъртат някви дисплеи и копчета :?

Все си мисля, че ще има и други варианти, то реално тва ще се използва Октомври и евентуално Април месец.
ср ное 06, 2019 6:23 pmmorfei1 написа:
Бебола си седи горе. Долу са слага интернет ключ, подвързан на клема СТ, като се командва от Бебото. Те жената мое да го врътка, им ти, от работата, през телефона. Запазват си се настройките на котоьла- модулации, помпи...пълно щастие. Всъщност, това е скъпият и модерен начин да натискаш с палчето калпазанския ключ, ма тоя го удари в земята. Тва са казва Баш калпазанин.

Опа, горе няма никви врътки. То си било интернет ключ, дето са врътка само от приложението.

Тема "Съвет за ON/OF от стаен термостат" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: