Вашето лично помещение
shaman - напреднал
Моля за помощ, относно обзавеждането. Това е спалнята с размерите.
И понеже в къщи аз имам думата само за важните неща (например: борбата с глада в глобален мащаб, световния мир и др. такива), жената отсече, че според Фън Шуй леглото трябва да е в ъгъла, дори не можело по диагонал.
Идеята ми е леглото да е с механизъм за да може от долу да се слагат разни неща. Предполагам, че на стената трябва да сложа някаква плоскост за да не се цапа. И си мисля за някакви шкафчета над главите, които преминават в гардероб на съседната стена.
Ще съм много благодарен, ако някой може да качи снимки или линкове с подобни легла и гардероби към тях.

Прикачен файл

Spalnia.JPG
Spalnia.JPG (30.42 KиБ) Видяна 19960 пъти

Прикачен файл

IMAGE_00041.jpg
IMAGE_00041.jpg (19.62 KиБ) Видяна 19960 пъти
shadowman - майстор
Аз си правя такова легло (с амортисьори). Мисля след седмица-две ще е готово, но като за начало ти трявва подматрачна рамка, има ги метални, дървени и от шперплат (аз заложих на дървеното за да го изпробвам). Да спомена още че подматрачната рамка е нужна ако матрака ти е двулицев инак ако е еднолицев не ти трябва такава рамка.

Изображение
solo5 - майстор
shaman написа:
жената отсече, че според Фън Шуй леглото трябва да е в ъгъла, дори не можело по диагонал.
Фън кой?! :-D
... тоя не е от нашия клас :lol:
LZ - специалист
Според другаря Фън жената трябва да е у кюшето, така ли?
По темата, отваряш един google и пишеш простичко "bed mechanism". Това на картинките и ... ей мноо знае тоя google
Гардероб е wardrobe
Приятно сърфиране, както се казва :)
LZ - специалист
Ееее, ц ц ц. Слави пасти да яде с неговото мониторче :)
mim - специалист
не знам за фън и прочие, но според мен в кьошето чудестно ще влезе гардероб, около леглото е хубаво да се минава от двете му дълги страни, за да не се прескачате
а и по средата на стаята, леглото няма да е на правата между двете врати и няма да настинете ;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стаята е малка за спалня. Балконската врата несмислено сече стената и помещението. Бас че ако е другаде или се отваря на другата страна ще е по-добре. Двойно легло в ъгъла пък е съвсем баш против феншуй. Имате малко място, изтеглете го напред, а зад него сместете гардероба. Без така необходимите нощни шкафчета ще имате 50-60 см пътечки.
Впрочем, феншуят ви, ако е "от книжка", го *****те. Ако е истински специалист, то ще ви предложи цялостно решение. без кухини под леглото :roll: .
shaman - напреднал
Предлагах и двата варианта, но когато си мъж на три жени след известно време разбираш, че да спориш с тях е напълно безсмислено.
Пробвах и с чичко Гугъл, но не можах да намеря нещо, което да ми допадне. За това реших да пиша в този форум, туко виж някой е срещал снимки на подобно легло.
А за Фън Шуя съм чувал, че като нещо не ти допада, можеш да смениш школата и другата ще ти обясни защо си прав. Ама с жените май не е толкова лесно :)

Прикачен файл

spalnia2.JPG
spalnia2.JPG (32.7 KиБ) Видяна 19781 пъти
viliko - напреднал
Новичка съм, ама бъкам от идеи :-D
Бих сложила на стената срещу входната врата спалня, вградена в секция с гардероб - нещо от сорта http://www.novdombg.com/pics/Copy%20of%20new%202.jpg
като разбира се, гардеробите ще се паднат от другата страна, но това е без значение, защото този тип спални се продават и на отделни модули - ще си ги съчетаеш сам. И цена мога да дам приблизителна - от 1500 нагоре, но за 1800 например аз си бях харесала страхотна...е , така и не я взехме...

Тема "Спалня - помощ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: