• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kaptagona - специалист
ср ное 20, 2019 12:39 pmplamen6703 написа:
ср ное 20, 2019 10:30 ammaravioso написа:
вт ное 19, 2019 11:42 pmplamen6703 написа:


Каква е марката и модела на твоя телевизор?
Samsung LE40A536 а платката,която взех и исках да сложа е от Samsung LE40A456. Телевизора заработи , екрана свети , звук има ,но тъй като не могат да се свържат двете платки - нямам образ.
Да, знам че телевизора е доста стар ,но просто питам дали е възможно.
Възможно е да се ремонтира, но като цяло тръгне ли да се търси друга "платка" ремонта се оскъпява и цената отказва клиента от ремонт!
ср ное 20, 2019 12:17 pmkaptagona написа:
И аз имам един въпрос. Телевизора ми е самсунг 40 ку 6072 4к. Може ли да му се смени дисплея. И колко ще струва евентуално.
Може да се смени "дисплея", но е по-добре да се смени телевизора, цената е неприемлива за ремонт! :partyman:
А каква ще е горе долу цената. Може да е по добре отколкото да се хвърли на боклука. И не може ли да се ползва нещо от него.
plamen6703 - майстор
Цената ще мине половината на цената на нов телевизор , може да опиташ в някой сервиз да го продадеш за части, стига да не правиш сметка колко пари ще изкара от него този, който го купи от теб за части :wink: ! :partyman:
kaptagona - специалист
ср ное 20, 2019 1:07 pmplamen6703 написа:
Цената ще мине половината на цената на нов телевизор , може да опиташ в някой сервиз да го продадеш за части, стига да не правиш сметка колко пари ще изкара от него този, който го купи от теб за части :wink: ! :partyman:
Можеш ли да дадеш точна цена. Ако е половината от цената ще го направя. И имаш ли предложение за сервиз евентуално. Няма да правя сметка.Че съм от малък град и няма сервизи. А телевизира е още в гаранция. Но не я признават че го ударих аз.
plamen6703 - майстор
В гаранционната ти карта пише кои сервизи ти поддържат телевизора. Свързваш се с някои от тях и питаш за ремонт за твоя сметка на телевизора, от там ще ти кажат цената на ремонта с рез.части и труд., но пак ти казвам, че според мен не си заслужава ремонта. :partyman:
kaptagona - специалист
Тогава на тавана.
kaptagona - специалист
Тогава на тавана.
krasi92 - майстор
За еднин също гаранционен с ударен екран но от друга марка цената обявена от сервиза беше с 60 - 70 лв. по ниска от пазарната цена на уреда в момента от около 700 лв. Контеинера в случая е по добра опция от тавана.
kaptagona - специалист
Абе и двете опции не са добри за мен но щом нямам избор ще избера тавана че ме е жал в контеинера.
Lutchezar - майстор
По повод ценообразуванвто на дисплеите опит от миналата седмица. При отваряне на компютър всичко-в-едно дисплея се пука. Цена в Интернет 200 долара. Обаче ми се струва че съм виждал на външен вид такава матрица в един монитор. О чудо, същата, но задния борд е с друго закрепване. Цена на цял монитор 200 лева. Все пак 24 инча е само, но е IPS.
Та за 4 часа с всички перипетии компютъра е с нова матрица на цена 2 пъти под пазарната.

Така навремето спуках 3д матрица 43 инча. Метнах шапка по една муха, обаче уцелих телевизора 😂. И след 2 години случайно я намерих в София в продавалник, човекът си вкарваше матрици втора употреба от Англия, слагаше им T-con и правеше телевизори за вграждане. И си купих матрицата за под 100 лева...

Та който търси, той намира. Но се иска време.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос към ТВ техниците" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: