Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tachman - специалист
чет ное 21, 2019 1:50 pmАнтон С. написа:
А при теб? Доколкото си спомням топлиш 200 квадрата. Справя ли се камината и на коя мощност гори основно? Каква Т си задал? Колко ти е разхода?
При мен:
Тъй като времето е още топло съм и задал макс 55 градуса!
Отоплява без проблем като гори от 16ч до към 23 ч. за това време среден разход 1кг на час! Гори предимно на 1 и 2- ра степен, до поддържане е стигала 2 пъти! /там съм намалил времето за подаване/
температура на димни газове не повече от 80 градуса. и до тук с хубавите работи!
Стъклото го черни яко, в кошничката се събира шлака един ден малко /1-2 бучки малки/ друг ден пъъълна кошничка!
вдигнах вентилатора на всички степени и като че ли се пооправи малко работата, но ми отрови живота това "Бижу", ако при всички пелетни камини е така - това не си заслужава парите! Ще седя пред нея като часови и ще наблюдавам, ще водя записки, ще и угаждам .... станах и роб!
Вече незнам какво не и угодно!
Първоначално когато я пуснахме преди месец като, че ли работеше по добре!
Знам ли кво става!?
Общо взето не съм много доволен!
Те това е при мен положението! :-D
А, днес я пуснах на 70 градуса и почвам наблюдение! :-D
Тук започва моя страж! :rolleyes:
чет ное 21, 2019 2:55 pmgopeto87 написа:
...
Това обаче не променя факта, че пак си остават същите проблеми.
Ти чуваш ли са кви ги мислиш?
Факт е, че като настроиш вентилатора правилно, за всяка мощност, проблемите трябва да се решат.
Сгрешил с написването, ама забелязал, че на 2ра е с по ниска стойност от 1ва...!!!
Антон С. - специалист
чет ное 21, 2019 4:29 pmtachman написа:
При мен:
Тъй като времето е още топло съм и задал макс 55 градуса!
Отоплява без проблем като гори от 16ч до към 23 ч. за това време среден разход 1кг на час!
А, днес я пуснах на 70 градуса и почвам наблюдение! :-D
И двата етажа ли отопляваш? 1 кг на час ми се струва нереално за тази площ. Доста по-назад в темата (около 80-та страница) имаше дебат за разхода и за няма и 100 квадрата апартамент, килограм на час се считаше за добър разход, а при теб е къща. Интересно ми е, колко ще ти гори при 70 градуса и на коя мошност ще задържа по-дълго. Аз съм я настроил на 73 и ми гори средно по 2,1 кг, като на приземния етаж е пуснат само един радиатор.

Прикачен файл

20191121 1727 gb.jpg
tachman - специалист
И двата етажа, да! Но навсякъде съм с конвертори и като духнат правят баня за 10 минути!
Сега като вдигнах градусите разхода се вдигна двойно, че и повече, но не мога да конкретизирам тъй като кошницата отново е пълна и я изключих!
Абе, тегло е!
температурата на димните газове не премина 90, при вас гледам минава 100
дали може да е признак за това не добро изгаряне?
brassSob - специалист
чет ное 21, 2019 5:58 pmtachman написа:
И двата етажа, да! Но навсякъде съм с конвертори и като духнат правят баня за 10 минути!
Сега като вдигнах градусите разхода се вдигна двойно, че и повече, но не мога да конкретизирам тъй като кошницата отново е пълна и я изключих!
Абе, тегло е!
С коя камина си 16 или 25?
tachman - специалист
16 киловата чиста мощ! :cool:
Kalfa10 - специалист
чет ное 21, 2019 6:11 pmbrassSob написа:
чет ное 21, 2019 5:58 pmtachman написа:
Абе, тегло е!
С коя камина си 16 или 25?
Как ще ти пълне казанчето????🤔Баси, да не гориш слънчоглед, и аз съм на два етажа, като я чистя само по ъглите на кошницата има за прахосмукачката "храна", и стъклото започва да се замъглява на втория ден, да не са ти нещо афиф пелетите?
tachman - специалист
Ами вече незнам какво става! Познавам няколко човека със същите пелети - никой няма проблем!
Антон С. - специалист
А къде си държиш пелетите? Да не са влажни? Както каза и колегата, най-вероятно е от тях. Другата възможна причина, за която се сещам, е недостатъчен въздух. Къде си инсталирал камината?
brassSob - специалист
чет ное 21, 2019 7:25 pmАнтон С. написа:
А къде си държиш пелетите? Да не са влажни? Както каза и колегата, най-вероятно е от тях. Другата възможна причина, за която се сещам, е недостатъчен въздух. Къде си инсталирал камината?
Когато са влажни при палене в камерата става много дим и понякога следва " кихане" на камината.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: