Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stoian64 - специалист
Не видях на снимката жълто-зеления кабел къде е свързан и свързан ли е въобще в таблото?
DundyTheCroc - майстор
Виждам няколко заземителни уж проводника, един не е свързан никъде, около друг е увит някакъв мостовак, който май влиза в стената. В таблото е пълно със спайки от няколко витки, не са запоени и дори не са изолирани. С една дума намери читав майстор да оправи бакиите на предишния.
ben84 - специалист
ср ное 20, 2019 5:41 pmAndri01 написа:
И с фазомер нищо не се мери,той засича и утечки. Ако нямаш прибор,направи си "пробна лампа",така ще знаеш къде имаш фаза.
Ще знае да...
Но пробна лампа може да не светне при утечка достатъчна да остави човек на място
:!:
И с фазомер се "мери", и с пробна лампа, и с мултуимер, и с много други неща.
Само трябва да знаеш какво "мериш" :partyman:
vitorio83 - специалист
чет ное 21, 2019 8:18 pmben84 написа:
И с фазомер нищо не се мери,той засича и утечки. Ако нямаш прибор,направи си "пробна лампа",така ще знаеш къде имаш фаза.
Ще знае да...
Но пробна лампа може да не светне при утечка достатъчна да остави човек на място
А Бен кажи им,това не е форум направи си сам.
ben84 - специалист
чет ное 21, 2019 10:53 pmvitorio83 написа:
чет ное 21, 2019 8:18 pmben84 написа:
Ще знае да...
А Бен кажи им,това не е форум направи си сам.
Това, което цитирах в предишния си пост повече прилича на форум "Нарани се сам".
Не може тотално да зачеркнеш така наречения фазомер и да кажеш, че пробна лампа ще ти покаже къде имаш фаза. Как лампата ще ти каже на кой проводник е фазата ? :goodman:
Лично аз съм най-сигурен, че няма фаза, кога пипнем с ръка. След няколко проби с уред проверен непосредствено преди проверката за наличие на напрежение.
:partyman:
gogo7777 - майстор
На пробната ламба трябва да се тури диод, тогава ще показва къде е фазата.
iliya_i - майстор
пет ное 22, 2019 11:05 pmgogo7777 написа:
Глупости!
kozl - майстор
Он Гого обича да Фърга фитиле :-D
Па на мен ми не е ясно ко влиза в апартаментното табло. И ако тва жълтозелено от вътрешната мрежа е закачено за некво ЖЗ от външната, което е Фърчащо, т.е. незаземено, прекъснато и т.н. - резулатата е подобен. По-дбре да съ откаже от външното ЖЗ и да обедини нулата и защитния проводник в ап.табло.
Я като зумнах снимките и :shock: Ама то май нищо ЖЗ не е свързано :x , а двете шини за Нула и Защита изглежда са замостени ама нема нищо ЖЗ свързано по тех :?
А контакта ми прилича дека не е занулен. Ся или фотографа е откачил ЖЗ или :?
Или джиткаджията не стаа или некой го е извикал по спешност а он е забравил за жълтозелените :? или да занули контактите :roll:
vitorio83 - специалист
Поне да беше подредил малко кабелите.

Прикачен файл

IMG_20191123_084942_resize_6.jpg
gogo7777 - майстор
съб ное 23, 2019 8:17 amiliya_i написа:
Глупости!
:roll:

Тема "Съвет за електротехника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: