• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Антония - специалист
Виж сайта на Egger и си харесай цветове :) Сега погледнах каталозите, които съм насъбрала покрай Стройкото, запазила съм само този на Лия, защото те единствени имаха дъб Oakland с Natural Pore, какъвто исках аз. Имат две венгета:

1. EM3217 Венге Самбеси -- клас 32, специално обработена двустранна фаска Woodvision (надлъжна фаска по ръба) и Natural Pore (грапавичка повърхност, която усещаш като истинско дърво), малко по-светъл цвят с по-ясно изразена дървесна шарка.

2. ЕМ3211 Венге -- отново клас 32, но по-обикновен изглед, по-тъмно на цвят и с по-малко шарки.

На каталога няма цени, обаче. Драскала съм някакви цифри наоколо, ама в движение и с голям замах, трудно ги разчитам. Подозирам, че второто венге е 19 лв/кв.м, а първото трябва да е 22-23 лв/кв.м, но не съм никак сигурна. Най-добре си питай в магазина.

А за частиците... не знам, не знам. На опаковките на моя ламинат пишеше ясно, че е продукт на Egger. Тези от Кроно-семейството са май на конкурентна (макар и също толкова голяма) компания, забравих й името, естествено.

От друга страна, ламинатът така или иначе не е държелива настилка, чудя се дали не е по-добре да се вземе по-евтина и да се сменява малко по-често? Сметни си го внимателно и умната :)
solo5 - майстор
Купих си ламиниран паркет :rollsmile:

Производител: KRONOSPAN LAMPERTSWALDE
Вносител: КРОНОШПАН БЪЛГАРИЯ ЕООД

KronoFix - Made in Germany
Mangona
TC9396KMS
HDF 31, AC3, TWIN CLICK, AQUA STOP
Abmessung: 1285 x 192 x 7mm
Inhait: 10 Paneele = 2.47 кв.м.
Garantie 12 Jahre

:partyman:

P.S. Цената за квадрат е 18.99лв
beos - напреднал
Имам венге в спалнята си .. много е хубаво, но до там .. страшно много личи като се цапа и драска .. преди година го сложих и сега след ремонта ми се наложи спалнята в която е да я правя детска стая - след като махнах гардероб спалня и детското креватче и подредихме детското обзавеждане - видях колко много е надраскан .. Ламината е клас 31 - 7мм - Кастело - Германия ..
За новата ни спалня взех от Практикер на 18.99 пак Кастело 8мм клас 32 - Дъб Сан Франциско .. изключително свеж цвят и не си личи когато не е чистено 2-3 дни .. ( имам "тазманийски дявол" вкъщи - на 3 годинки )

Аз слагах на спалнята и на хола общо 31кв.м .. и може да се каже че след като наредих спалнята .. хола ми беше вече като хоби .. взех си това с което начуквам вертикално плоскостите, за да няма фуги и когато завършваш последните плоскости ти трябва пак .. Ако не си ме разбрал мога да снимам да видиш за какво говоря, Използвах и импрегнант, който отблъсква водата ( поставя се в клика на ламинираната плоскост ) и удължава живота му.
Успех с монтажа!
Последна промяна от beos на нед сеп 21, 2008 11:43 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
beos мерси :2thumbs:
наясно съм с монтажа
моя ламинат е Mangona от серията KronoFix
мислих да взема Венге от същата серия, но последния път като ходих Mangona ми хареса повече
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: