• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Илиян Илиев™ - майстор
Колега, взимаш чук и секач и откъртваш горния ляв ъгъл за да се убедиш дали комина от горния етаж е стъпил на плочата или е цял от първия до последния етаж.

Ако не е цял можеш да правиш каквото си искаш с него. Все пак не забравяй, че ако го махнеш целия и вкараш тръбата от аспиратора в останалата дупка е твърде вероятно да падат сажди и боклуци вътре, ако комина го ползват от горните етажи.

По-добре помисли над варианта да дойде мебелист да си вземе мерки и да ти направи кухнята по поръчка съчетавайки и комина, ако вече не е купена.
bisplus - специалист
Според мен не би трябвало комина да почва от теб....каде му е ревизионния отвор за почистване? Провери ли дали слиза до мазето?
nOKIO#99 - помощник
100 % започва от моят под, а относно ревизионния отвор още не е направен, а кухнята не ми харесва как се разчупва от комина, ще има модул излязъл навън, стоящ някак си не на място
XpacTa - специалист
Защо да излиза навън. Просто ще е по-плитък шкафа.
panalov - специалист
Ти тоя комин ще го ползваш ли?
Ако няма да го ползваш го кърти и отдолу го затапи.
А ако ще го ползаш пак ще ти пречи за шкафовете или трябва да го оставиш да стърчи само на 20см. от тавана.
На комина ползвай малкия отвор ,той е за твоя етаж .Големия е общ за цялата кооперация.Ако ще го ползваш за аспиратор не ти трябва чистач да оставяш.
Естествено ако е иззидан правилно комина
nOKIO#99 - помощник
panalov написа:
Ти тоя комин ще го ползваш ли?
Ако няма да го ползваш го кърти и отдолу го затапи.
А ако ще го ползаш пак ще ти пречи за шкафовете или трябва да го оставиш да стърчи само на 20см. от тавана.
На комина ползвай малкия отвор ,той е за твоя етаж .Големия е общ за цялата кооперация.Ако ще го ползваш за аспиратор не ти трябва чистач да оставяш.
Естествено ако е иззидан правилно комина
точно това мисля да направя, да оставяоколо 20 см от комина и да си включа аспиратора, ако обърнеш внимание на схемата даже ще има и окачен таван над секашетата, само не съм решил кой е най удачния начин да го затапя
rockwall - майстор
кърти смело ако си първи етаж - аз едно време бях на 5ти в 8 етажен блок и го изкъртих (щото онзи на 8мия етаж беше събирал подписи и го беше махнал)

не знам само как стои въпроса със зидането нагоре, но не ми се вярва твоя комин да носи тези над теб.
egx - специалист
само да споделя, че и ние на 6-тия етаж махнахме половината от комина и при дъжд се получава една не много приятно тропане.Решихме някак проблема, но да се има предвид.
rockwall - майстор
щом е само ТРОПАНЕ а не е КАПАНЕ - пак добре

Това е проблема при махане на комин - трябва да се погрижите и за комина на покрива - да му направите шапка.
Иначе рискувате дъждът да почне да вали в кухнята ви. Водата, която досега е минавала покрай вас - сега ще се събира над главите ви.

Но виждам че питаш само за махане на комина и сигурно за другото знаеш.

УСПЕХ и чакаме снимки от махането и кухнята
  • 1
  • 2

Тема "Комина ми пречи на кухненския кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: