• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
null - специалист
Тани написа:
Не съм компетентен по въпроса , а само давам идея , която може би по-разбиращите ще отхвърлят . Мисля си че с безир ще стане.Нещо ми се върти в главата че май трябваше да се загрее , за да проникне по-дълбоко в дървото. Дървения материал разбира се трябва да е много сух! С яхтен лак също ще стане , но той е много мек и съответно ще се износва, а не попива толкова дълбоко като безира!
Аз съм съгласен - трябва да се загрее безира. Използвай обикновен алкиден безир - не ленен, защото много бавно съхне (24ч.)
имам едни пейки на вилата - не са мръднали - три ръце горещ безир и отгоре обикновен алкиден лак. той лака се напука, ама безира отдолу още държи
crez - майстор
С обикновенно горяло масло, от дизел най-добре добиват приятен цвят,не гният и не ги нападат дървояди. Хубаво е да е сух материяла и да го прекараш 3-4 пъти.
И аз гледах много скиптично на този трик с маслото, но наистина се получава. Дървото изглежда като от 20 години, но в перфектно състояние. Братми си сменя покрива на кладенеца, а на стария се беше запазила от годините само тази част, на която се намотава сенджира, а тя е много готина с колело от къруца. И като намаза новата конструкция с такова масло стана страшно хубаво - всичко ендакво.
Spassow_lbg - специалист
виж този сайт има много хубави работи за дърво :)
http://www.atlastrading.bg/selections/vvabase.htm
  • 1
  • 2

Тема "ДЪРВЕН ПОНТОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: