• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
Привет колеги .Във форума съм нов. Любител към тема дърводелство . Въпросната ситуация я имам и аз с такъв циркуляр .За мен основната причина е ,че материала от който е направена основата на циркуляра е меко казана-калпава , направен от тънка ламарина, и се "гъни" дори и под лек товар . Решението за мен е този циркуляр http://www.bauhaus.info/interaktiv/bauh ... index.html за парите си беше уникат ! Когато го гледах, имаше супер промо с шина за под 90 Ойро ! Присъствах на една демонстрация - ченето ми се "откова" ,все едно виждах Мафел :-D но на десет пъти по-малка цена ! Режеше просто перфектно ,основата е от лят алуминий ( не тенеке !), абе мн стабилна за парите си . Сто пъти съжалявам ,че не си я купих оттам (Германия) тук не съм гледал цени , но се съмнявам да е под 400 стотака ( типично по български :evil: )
П.п. в сайта им има по-малкия модел за 160 левчета http://www.scheppach.com/de/produkte/pr ... saege.html
griffin - майстор
Колега въпросния модел на циркуляра го имам и аз на Blak&Decker къпен преди повече от 5 години това ми беше първия инструмент сигурно. Ламарина е основата ама чак пък да се гъне сигурно е 1,5-2 мм дебела. А това схепах си е китайче :-) както парксиде на лидл, честно казано не съм особенно впечатлен от това което съм ровичкал на живо банцинг, абрихт и циркуляр настолен не беше кой знае какво а парите му бяха бая. Не гледай демонстрации ман пипни и опитай инструмента сам, аз така се подлъгах си купих работна маса за циркуляр фреза и т.н на волкрафт е по голем боклук нема, добре че се оттървах от нея :-).
Пипай не гледай реклами или клипчета ако можеш щото понякога отстрани картинката е цвете :-).
пишман_майстор - майстор
Пипах го, даже "нарочно" го понапънах в ръба на тезгяха да видя ,дали има измятане на плота, ами няма,вече при "по-зверски" напън-там ясно, знам че си е мЪде би чина :lol: ма не сичко от Китай си е ....китайско ( разбирай- боклук) . Държа си на кач.инструменти.Имам доста , някои от тях правени и в Китай-Ryobi и съм доволен от тях ( с изключение на ръчния циркуляр - точно поради леко усуканата му дъска отдолу) . Но масово р.ц.,на които не са от лят алуминий плотовете им- са в същото положение, дори и "маркови" имена в бранша! Виждал ( и "пипал" :-D ) съм Мафел с... ламарина отдолу :axe: скъп ташак ,и той се "измяташе", та к'во остана за наш'те :wink:
А за Блек&Декър-а ти ,опитай да режеш с повдигнат плот (т.е. диска да се показва само 6-8 мм) и линеал и пак ще приказваме .
И на мен ми се ще от по-големия му батко ( DEWALT) някой хубав и як циркуляр, със стабилен лят плот отдолу. Но желанието не е като моженето :)
colyo - специалист
Ако говориш за този модел (предполагам, че и другите не са много по различни)
Прикачен файл:
WP_000177-2.jpg
Прикачен файл:
WP_000190-2.jpg
откачи болчето за регулиране дълбочината на сряза, хвани с един тръбен ключ или нещо друго подходящо и усучи малко пластината, която съм оградил на снимката в правилната посока и ще се изправи. Снощи доста го поразглеждах моя и съм сигурен , че ще се получи
пишман_майстор - майстор
Не е оттам ! Проблема е от отзад ,там дето се регулира на височина ! Тя ламарина е "виновника" :axe: деформира се и ...почва да реже на една страна :evil: .Ако я понапънеш леко наляво-надясно (плотчето),ще видиш отде "мърда" :wink:
Методи - специалист
Пишман-майстор е прав.
Проблема е в плъзгача за височина. Там се получава усукване и се появява неуспоредност. Моя проблем ще го реша като сложа циркуляра на маса.
  • 1
  • 2

Тема "Неуспоредност при циркуляр Blak&Decker" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: