Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kingston - помощник
А ако в крайна сметка се насоча към Тондах кой модел да избера,понеже съм чел че ги правят и в Македония и в Австрия.Предполагам австрийските са по-добри
stroylux - напреднал
kingston написа:
А ако в крайнса сметак се насоча към тондах кой модел да избера,понеже съм чел че ги правят и в Македония и в Австрия.Предполагам австрийските са по-добри
Македонски, унгарски, австрийски- всички са добри за мен. Голямоформатните им са перфектни но и цената им е почти двойна на м2. Пак казвам каквото и да се сложи е въпрос на вкус и най - вече на изпълнение- всичко ще свърши работа.
krismarg - специалист
Посещавате след дъжд магазин за строителни материяли и оглеждате керемидите дето са наредени по няколко реда на рекламен "полупокрив". Тези дето изглеждат мокри не стават, т.е. попиват и то при големия наклон на тези конструкции.

Ако под покрива пространството е голямо и има вероятност след време да се ползва за спалня, кабинет... заложете паропропускливо фолио с висока паропропускливост, ако има обшивка. Ако е само върху греди - с ниска паропропускливост.
stroylux - напреднал
[quote="krismarg"]Посещавате след дъжд магазин за строителни материяли и оглеждате керемидите дето са наредени по няколко реда на рекламен "полупокрив". Тези дето изглеждат мокри не стават, т.е. попиват и то при големия наклон на тези конструкции.

Аз керемиди дето не попиват вода освен металните и глазираните не съм виждал Не разбирам защо това да е проблем.
radius - майстор
Скоро съсед се опари от македонски Тондах - имаше доста криви в партидата. Аз съм с голямоформатни Танго+ и съм доволен. Прави и здрави.
Не само тройния капак, а и аксесоарите са на много неприятни цени - за отдушник, колектор и т.н. За отдушника май беше над 250лв и съответно беше против принципите ми да ги дам и си правих комин. Брамашкия отдушник май беше към 120лв със всичките части.
stroylux - напреднал
Не само тройния капак, а и аксесоарите са на много неприятни цени - за отдушник, колектор и т.н. За отдушника май беше над 250лв и съответно беше против принципите ми да ги дам и си правих комин. Брамашкия отдушник май беше към 120лв със всичките части.
На Тондах оригиналния е 250 лв и е керамичен. "Брамашкия" е пластамасов. И за Тондах има пластмасови заместители от по 120 лв. А въздуховод със всички необходими обшивки и защити да излезне по евтино от отдушник- тва е нещо ново за мен.Относно калиброването на македонските керемиди - за тая цена толкова. Но основните им модели са що годе добре. И не създават проблеми при покрива. Редят се като старите керемиди и нямат претенции за предварително размеряване на покривната конструкция.
radius - майстор
Явно нещо ти държи от другата тема и искаш да се дърляме. Не се изживявай като последна инстанция, с категорични изказвания, които не можеш да докажеш. Както вече ти писах, тук четат много хора и е вероятно да има някой по-вещ от теб.

Има пластмасови ментаци за Тондах и какво от това? На мен ми излезе по-евтино да си го направя сам - имах време и останали материали ( бетонови плоскости). Измазаха ми го с останалата мозаечна мазилка от цокъла и стана много добре и се връзва с комина. Да не говорим че трябваха 2 отдушника за които щях да дам 500лв, а сега са в един куфар и двете тръби.

И като написах за кривите им малоформатни керемиди за какво калиброване ми говориш - те са криви. И за тая цена толкова какво искаш да кажеш - нали уж са хубави, пък сега за тази цена толкова - ми ще подведеш някой!
egomen66 - майстор
За да се стигне до правилни изводи и предложения , е по правилно , отворилия темата , да определи ценови диапазон , на крайното финишно покритие. #-o
kingston - помощник
За около 55-60 лв на квадрат за материали(греди,керемиди,подпокривна мушама,билна лента)абсолютно всичко без труда
radius - майстор
С Тондах смятам, че ще надхвърлиш бюджета.

Тема "Цялостен ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: