• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Комшията онзи ден ми каза, че продава котела си, който е ползван много малко - Виадрус У26 37кВт май беше за около 1000лв. Хубав котел за твърдо гориво
andy_forresite - майстор
Най-евтино и в същото време достатъчно прецизно може да регулираш температурата в 2-3 стаи с термоглави. За спалните например. На повече стаи не бива, защото котелът може да претопли манджата. Комплект вентил и термоглава за един радиатор ти е увеличение с 20-тина лева на радиатор. Разбира се тези 2-3 радиатори не трябва да бъдат притваряни от секретните вентили.
Ще ти опиша методиката когато имам време и се добера до истински компютър. Ти си измери площите на външните стени, вътрешни стени, подовете, прозорците и от кой вид са. Да не скучаеш.
Никога не съм обичал математиката и за това не съм я понаучил, но сега докато чета и пресмятам, мога да кажа, че ми се превръща в една от любимите дейности. И аз пиша от телефон, защото не съм вкъщи, но като се прибера ще направя един чертеж и ще пресметна и измеря абсолютно всичко. Имам някои неясности, но за тях ще пиша като съм от компютъра. Хиляди благодарности за това, че ми позволихте да се ентусиазирам сам, а не да гоня развръзки със специалисти.
naskov - майстор
Пресмятате глидери, ватове, киловатове. А за комина мислите ли? Той може да направи живота ви труден и лесен :wink:
Да, за това не бях помислил, помещението, в което ще бъде котлето, няма комин. :mrgreen: Много хора са ми казвали, че комина на котлето трябвало да бъде по-широко ли, не зная, не си спомням, но то ще се създаде преди монтажа на котлето.

Само да попитам и се надявам да не бъде реклама някаква... Започнах изчислението на загубите от тази статия (http://www.termosilikat.com/bg/blog/опр ... ост/част-3), надявам се да бъде вярна? Утре вече ще потърся ролетката, че без нея ми се губят сметките...
andy_forresite - майстор
Много добре е обяснено. И аз съм се учил от тази статия. Утре взимай рулетката, записвай и газ.
Току-що се прибрах от работа и нямо да успея да премеря днес всичко, но поне вътрешните стени ще се опитам. А и друго да попитам, понеже сега разбрах - На колко да смятам радиаторите (W), понеже къщата е без външна и вътрешна изолация...
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси относно котел и радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: