• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Kondor1 написа:
Сякаш някой плаща да се пускат мнения
Абе да си призная и аз достигам до този извод в последно време...
Лично на мен никой не ми плаща тук, и не искам никой да ми плаща, не съм затова в този форум, и този въпрос може да го поставиш на други съфорумци, но въобще не и на мен.
Kondor1 написа:
и всеки трябва да напише каквото му дойде на ума.
А според теб какво трябва да напишат - нещо, което не им идва на ума ли? Странна логика :? . Спирам да мисля по тази тема :) .
zdravcho - специалист
Kondor1 написа:
Сякаш някой плаща да се пускат мнения...
Има май нещо такова и примери за това бол
hidrazin - майстор
Kondor1 написа:
Не съм пуснал тема да питам как да си сверя часовника, а за да чуя мнения какво отклонение би могло да има.
Че ние де да знаем къде те сърби? :-D
После стана ясно че задаваш въпрос на който само ти може да си отговориш.
Правиш си товаров график или си го купуваш от местното ЕРП.
Сядаш - калкулатор, цени, график ... и си смяташ.
И не, на ЕРП-тата не им е изгодно да не е сверен часовника...
А дали на теб ти е изгодно - само ти си знаеш.
:partyman:
Kondor1 - специалист
hidrazin написа:
И не, на ЕРП-тата не им е изгодно да не е сверен часовника...
Ясно. Значи от всички възможни комбинации, само с правилно сверен часовник печелят максимално. Явно в момента аз съм на печалба, щом за тях е неизгодно.
infomar
Kondor1 написа:
hidrazin написа:
Всички нови електромери са с вграден часовник и с тях няма никакви проблеми.
Нов е, сам си показва часа и се вижда, че е с около 12ч разлика. Ще се обадя да го сверят, но се чудя дали трябва да се вдигне или падне сметката. На пръв поглед изглежда изгодна "грешка", денем да си на евтина енергия. Но реалното потребление става вечер и през нощта.
Виж си фактурата и прецени за няколко месеца назад сумарно кой киловати ти са повече - дневните или нощните. Тогава и реши дали да го променяш. Така е само намиране на приказки.
FM STEREO - специалист
Това е масово явление при електронните електромери и часовници, просто някои от тях са си боклуци, има едни електромери "Карат" и при тях масово часовниците избързват или изостават а при силни гръмотевични бури направо се булямисват и на дисплеят няма никакви показания. Ако ти избързва нямаш сметка да ги викаш да го сверяват,вечер ще си лупаш по рано на нощна :yawinkle:
  • 1
  • 2

Тема "Електромери - тарифи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: