Kirilpm написа:От завода за 1.9TDI двигателя дават извънградски разход около 4л за всички по-леки купета в които се вгражда,включително Голф3 и 4 А3 и А4,Сеат,Шкода но нашия форумен специалист не е съгласен.И за да се лиша от други пререкания говорим за извънградско каране с шофьор,който може да кара икономично...Извънградски разход на дизел към 4.5-4.7 е постижим. Говориш ми за 1.9TDI двигател. Форд-а ми го смятам към 5-5.4 комбиниран разход на гориво. На ден обикновено имам градско/извънградско в съотношение 30/70.
Забележи, че извънградският разход по каталог е със скорост 80-90км/ч. Една от най-икономичните. Карай с повече, например по магистрала и 4 литра разход е достаа съмнителен. А и от завода може да дават много, истината е че горивото ни е калпаво.
stoianov_n написа: Хубаво айде проверявай, всеки екотек 1.4,1.6 и 1.8 около 2000 година извън градско е от 5.5 до 6.5.5.5 - 6.5 е извънградски разход при скорост 80км/ч Говориш глупости. На Golf-а ми разхода на бензин извънградско пак беше 6.5/100. Аз мислех ми говориш за комбиниран разход или разход с доста градско, а ти ми говориш глупости за извънградско. Интересно, ти само извънградско ли караш, па на табелата на града тръгваш пеша, да не се прекараш с трафика, а?
stoianov_n написа:...След тази година ако екотек гори масло, значи собственика му е мизерник.Стига с тия глупости за мизерници. Оляхте се. Истината е, че двигателите се износват и някои смятат, че им е по-рентабилно да сипват по малко масло, отколкото основен ремонт на двигател. Е**л съм ги в... колите. Поддържах, сменях датчици, лагери и какво ли не и най-накрая да кихне от друга глупост. Поддържай си ги ти като нови за сметка други работи. Аз си купувам Jetta 1.8 Само чакам да излезе.