• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
astroka написа:
Трифон П.Трифонов написа:
....
Там е работата, ако задам тези настройки който казваш, котела ще работи на температура около градусите на помпата , 55/56 и няма да достигне 67. Днес цял ден работи така и къщата е стоплена доволно но горелката яде само на 3-та и седи на градусите на помпата 61-62.
Относно правилното място за студената вода - да направих го, но за момента не е превързано. Просто заварихме нова тръба и и сложихме кран. Сега по всяко време може да се върже , но реших за момента да пробвам на първоначалния монтаж. Другата седмица ако остане време ще го преместя на новото място.
Виж сега, с еднакви трипътни сме, инсталации с много вода. Помпата ми е на 50, трипътния 60 гр.
Приоритетно топли къщата, излишното в буфер. Като пална от сичко студено- 20 градуса вода, след половин час котела е набрал 61-62 гр. и ги крепи там на 3та, чак докато стопли и буфера до край. Разбираемо е, идва студена водичка и не може да дигне повече. Така крета между 2 и 6 часа, зависи колко е студено и колко дърпа къщата. Като стопли тия 500 л. вода в буфера и почне да връща в котела ок 50 гр.вода-60 от бидона и 40 от къщата, котела започва да вдига температура и така до 80 гр. , толкова съм му задал да гони. До тука можешда си направиш съответните изводи за работата на котел с трипътен. Вдига температура като се върне затоплена водичка, а то става като се стопли къщата. Няма как да ти работи котела на температурата на помпата, ако термостата на трипътния ти е адекватен- 60 гр.
Шопа ти е обяснил за разходи, количества, пелети и т.н.
Свързвай пустата тръба на мястото и, и ако има парички, купи още малко слънчогледови пелети! Грехота е с такава горелка да даваш пари за скъпо гориво, освен ако не си си надвил на масрафа.
Сигурно имаш матрял и за Чугунката, та.....
Пожелавам ти Корава зима, Силно вино, Стабилни мезета, Успешен отоплителен сезон, дълъг Живот и Здраве!
шоп - майстор
Виж сега, с еднакви трипътни сме, инсталации с много вода. Помпата ми е на 50, трипътния 60 гр.
Приоритетно топли къщата, излишното в буфер. Като пална от сичко студено- 20 градуса вода, след половин час котела е набрал 61-62 гр. и ги крепи там на 3та, чак докато стопли и буфера до край. Разбираемо е, идва студена водичка и не може да дигне повече. Така крета между 2 и 6 часа, зависи колко е студено и колко дърпа къщата. Като стопли тия 500 л. вода в буфера и почне да връща в котела ок 50 гр.вода-60 от бидона и 40 от къщата, котела започва да вдига температура и така до 80 гр. , толкова съм му задал да гони. До тука можешда си направиш съответните изводи за работата на котел с трипътен. Вдига температура като се върне затоплена водичка, а то става като се стопли къщата. Няма как да ти работи котела на температурата на помпата, ако термостата на трипътния ти е адекватен- 60 гр.
Шопа ти е обяснил за разходи, количества, пелети и т.н.
Свързвай пустата тръба на мястото и, и ако има парички, купи още малко слънчогледови пелети! Грехота е с такава горелка да даваш пари за скъпо гориво, освен ако не си си надвил на масрафа.
Сигурно имаш матрял и за Чугунката, та.....
Пожелавам ти Корава зима, Силно вино, Стабилни мезета, Успешен отоплителен сезон, дълъг Живот и Здраве!
Много точно написано и с хубави пожелания накрая:-)
Извода...докато не се стопли всичко, вода, тръби, радиатори, буфер ( ако го има) тухли,бетон, мебели горелката гони температура и разхода съответно е голям. Когато всичко се темперира горелката гори само за да навакса топлозагубите. Те зависят от разликата между външната и вътрешната температура и от топлоизолацията.

Ако си в пасивна къща може горелката да се включи и само за 1 час в денонощието. Може и да не се включи :-D
astroka - специалист
Здравейте. Искам да споделя до къде съм я докарал и да питам за още съвети. Нещата започнаха да се случват. Сега в къщата всичко е ок от към топло. Проблема се оказа липсата на достатъчно гориво. Вдигнахме дозите, котела поддържа температура, помпата върти постоянно! Радиаторите не се пипат. До тук добре. За целта обаче горелката бута само на 3та степен и разхода така ще е кошмарен. Изниква въпроса дали 30kw горелка и котел не са малки за мен. Слагам да гони 70/72 градуса, но не ги достига. Качва до 63/64 и до там. И това на 3та. На връщащата вода също е гореща. Колегата от Грейко, каза да пробвам с други пелети. Дали в тях е проблема? Ако намаля гонената температура слиза на 2ра ,че даже за кратко и на 1ва , но и градусите падат на 57,58. Или още трябва да се настройва или има друго което не разбирам. Помпата сега е на 52 градуса , алфа 2 , работи на 1во римско. Според колегата от Грейко с тези настройки трябва да стопли и да слезе да работи на 1ва степен горелката. Ми не иска да слезе от трета без да намаля темп. Моля дайте съвети или мнения.
preslav - майстор
astroka написа:
Здравейте. Искам да споделя до къде съм я докарал и да питам за още съвети. Нещата започнаха да се случват. Сега в къщата всичко е ок от към топло. Проблема се оказа липсата на достатъчно гориво. Вдигнахме дозите, котела поддържа температура, помпата върти постоянно! Радиаторите не се пипат. До тук добре. За целта обаче горелката бута само на 3та степен и разхода така ще е кошмарен. Изниква въпроса дали 30kw горелка и котел не са малки за мен. Слагам да гони 70/72 градуса, но не ги достига. Качва до 63/64 и до там. И това на 3та. На връщащата вода също е гореща. Колегата от Грейко, каза да пробвам с други пелети. Дали в тях е проблема? Ако намаля гонената температура слиза на 2ра ,че даже за кратко и на 1ва , но и градусите падат на 57,58. Или още трябва да се настройва или има друго което не разбирам. Помпата сега е на 52 градуса , алфа 2 , работи на 1во римско. Според колегата от Грейко с тези настройки трябва да стопли и да слезе да работи на 1ва степен горелката. Ми не иска да слезе от трета без да намаля темп. Моля дайте съвети или мнения.
Двама преди мен са ти казали, че ще слезе, ама си требе време - остави системата да работи поне 12 часа, а после разсъждавай и пипай настройки, ама съвсем по малко.
astroka - специалист
Колега, то не е спирало от месец, всичко е вряло и стоплено. Там е въпроса?
astroka написа:
Здравейте. Сега в къщата всичко е ок от към топло. Проблема се оказа липсата на достатъчно гориво............. Моля дайте съвети или мнения.
Кулега, темичката е питнайстина странички. Нали са сещаш, чи аз и ощи няколко души зехми дейно участие, та и без да я припрочитам, аз пък са сещам другу- Ни беши туй проблема, с липсата на гориво.
Много са радвам, че ти тръгна циркулацията насякъде, след като видях грешките на майсторите ти.
Леко некоректно беше последното ти мнение...........бе повече не мога да помогна.
Все пак тука има добри люде и бъди сигурен, че и тоя ''проблем'' ще се реши.
Успех!
astroka - специалист
astroka написа:
Здравейте. Сега в къщата всичко е ок от към топло. Проблема се оказа липсата на достатъчно гориво............. Моля дайте съвети или мнения.
Кулега, темичката е питнайстина странички. Нали са сещаш, чи аз и ощи няколко души зехми дейно участие, та и без да я припрочитам, аз пък са сещам другу- Ни беши туй проблема, с липсата на гориво.
Много са радвам, че ти тръгна циркулацията насякъде, след като видях грешките на майсторите ти.
Леко некоректно беше последното ти мнение...........бе повече не мога да помогна.
Все пак тука има добри люде и бъди сигурену че и тоя ''проблем'' ще се реши.
Успех!
Не ме разбирайте погрешно, Благодаря на всеки дал мнение тук каквото и да е то. Да преди търсехме проблеми в инсталацията и монтажа и там също имаше пропуски. Сега според мен има нужда от лека тънкост в настройките на самата горелка и предполагам повече няма да се пипа нищо. Извинявам се, ако съм обидил някого.
preslav - майстор
astroka написа:
Колега, то не е спирало от месец, всичко е вряло и стоплено. Там е въпроса?
Ти нали си сложи термо глави - нагласи си стайната температура да ти е кеф, а за разхода на пелети не мисли (май Шопа беше дето каза, че отоплението на пелети хич не е евтино). Нищо не ти пречи да пробваш как са нещата и при по-ниски зададени стойности на котела, ако ти е топло, ако нямаш конденз и нагар, ако си доволен никой не е казал, че трябва да гониш високи температури на флуида.
Човеко, грешка в подвързването не е пропуск. Продължаваш да омаловажаваш и тъниш нещо.
Викай си инсталатора
astroka - специалист
Човеко, грешка в подвързването не е пропуск. Продължаваш да омаловажаваш и тъниш нещо.
Викай си инсталатора
Не омаловажавам и не тъня , инсталатора беше в нас в събота. Оправдава се с пелетите, с качеството им толкова. Да топло е , но този разход ще надхвърли доста прогнозата на шопа от 12 тона. Подвръзването го промених както говорехме. Питането ми е има ли как от настройките на горелката да не работи само на 3та степен и да си поддържа температура на котела и по радиаторите. Всеки твърди , че с достигане на температура в помещенията , ще почне само да поддържа на ниска степен. Това поддържане го прави на 3та и яде много. Както и да е , явно така ще работи и толкова.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Обезвъздушаване на локално парно без кранове и обезвъздушители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: