Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
Освен данък печалба има още куп данъци. Пиши конкретно кои данъци не плащат. И не че не плащат, а знаят как да не излизат в печалба, за да не плащат данък печалба.
И какво искаш да посочиш с тоя данък печалба :? Че Лукойл трябва да вдига цените на горивата за да е на печалба :lol:
Има ли съмнение, че и при по-високи цени ще има печалба и ще плащат данък :? И какво и кой от нас ще огрее данъка печалба на Лукойл :?
А що се касае до ДДС-то, плащаме го ние на Лукойл в касите. А после какво става с тези пари :? Ако имаш инфо пиши....
DundyTheCroc - майстор
kozl написа:
Освен данък печалба има още куп данъци. Пиши конкретно кои данъци не плащат. И не че не плащат, а знаят как да не излизат в печалба, за да не плащат данък печалба.
И какво искаш да посочиш с тоя данък печалба :? Че Лукойл трябва да вдига цените на горивата за да е на печалба :lol:
Има ли съмнение, че и при по-високи цени ще има печалба и ще плащат данък :? И какво и кой от нас ще огрее данъка печалба на Лукойл :?
А що се касае до ДДС-то, плащаме го ние на Лукойл в касите. А после какво става с тези пари :? Ако имаш инфо пиши....
Ти да не си на хранилка в Лук, на всички им стана ясно, само ти се почесваш. Викаш е хубаво, че не плащат данък печалба и все са на загуба ли? То е ясно, че не е така, а има колосални измами в счетоводството им, както и изнасяне на печалбата по разни офшорки, както и липса на контрол от страна на държавата. ДДС-то и акциза от нашите джобове потъват в бездънната каца на бюджета да хрантутим обръчите фирми на Баце и мангалите, това поне е ясно :)
kozl - майстор
Да ве като ми свърши горивото и от там зареждам, ама си плащам. Не съм викал и не съм писал, че е хубаво. А на теб като ти е толкова ясно не ги хрантути и на колонки не се реди. Протестирай не зареждай и ходи пеш. Като няма търсене може и да падне цената на горивото :?
DundyTheCroc - майстор
Цената на горивото при наличието на картел изобщо не се определя от търсенето и предлагането. Единственото, което искам, е шибаната държава да си свърши работата, но ми е ясно, че това няма да стане.
Chefo77 - майстор
Държавата е институция, не може да свърши никаква работа. Могат да я свършат конкретни хора, които отговарят за конкретни задължения. И когато тези конкретни хора имат конкретни причини за да не си свършат коректно работата, ... :wink:
kozl - майстор
Причини, стимули пари. Всичко се върти. И какво се очаква от държавата :? Първо да се изчисти от корупция. Ама как без диктатура :?
DundyTheCroc написа:
Цената на горивото при наличието на картел изобщо не се определя от търсенето и предлагането. Единственото, което искам, е шибаната държава да си свърши работата, но ми е ясно, че това няма да стане.
Я се :? и ти и подскажи как картела влияе на търсенето?
DundyTheCroc - майстор
Я прочети пак, не картела влия на търсенето, а цените при картел не се влияят от търсенето. Лека справка за тези, които не са учили икономика:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0 ... 0%B5%D0%BB
Казах държавата като цяло, то е ясно, че зависи от работещите за нея хора. Как какво се очаква от държавата, ами да осигури условията за истинска конкуренция и съответно да санкционира тези, които са решили да играят не по правилата. Няма такова нещо като свободен пазар без активната намеса на държавата в регулирането му, това, че пазара се саморегулира отдавна е отречено в икономическата теория. Без контрол пазара винаги се изражда до нещо, носещо по-големи печалби на играчите и съответно в ущърб на потребителите.
Chefo77 - майстор
Аз пак ще кажа, че ДЪРЖАВАТА нищо не може да направи. Правят го ХОРАТА. Когато хората са лайнари, държавата няма как да не бъде лайняна. Има стотици примери за това как някой поради някаква причина (пари или друго) ощетява други заради трети. Държавата не е виновна за това, виновни са ощетяващите.
Но винаги е по-лесно да се хвърли вината върху нещо имагинерно и нямащо как да поеме вина. Държавата виновна, общината виновна, полицията виновна, медицината виновна, пътищата виновни, времето виновно ... И винаги прескачаме вината на конкретния или конкретните хора. А тя си е тяхна за това, че са или не са направили нещо.
DundyTheCroc - майстор
От следващата седмица 5 нови бензиностанции на Марешки, да видим какви ще са цените на другите вериги в тези градове.
http://www.blitz.bg/news/article/401427
profesionalist_wood - майстор
DundyTheCroc написа:
От следващата седмица 5 нови бензиностанции на Марешки, да видим какви ще са цените на другите вериги в тези градове.
http://www.blitz.bg/news/article/401427
Илюминатите ще изпищят

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: