• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 62
Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
Зидай си го с единички,мани ги тия коминни тела.
bulhomes2 - майстор
stiv1961 написа:
Такаа, значи барбекюто стана с размери: ширина- 850 мм, дълбочина- 600 мм и височина на арката в най- високата точка- 460 мм. Започнах свиването отстрани с по 1/3 тухла и смятам да свивам докато размера на отвора за комина стане горе- долу 300/ 200 мм. Това дали е добре :? ... и нагоре мисля да зидам с готови коминни керамични тела. Но има различни вътрешни диаметри- 180, 200, 250.... мм. Кои ли ще са подходящи за комина :?
85х18(3 еденички по 6 см)=1530 кв.см.
Арката малко зор, ама да я приравним на триъгълник
(46-18)х85/2=1190 кв.см
Демек площта на отвора на огнището ти е 1530+1190=2720 кв.см.

Сечението на комина към отвора трябва да е максимум 1:7
2720/7=389 кв.см би трябвало да ти свърши работа. Твоя ще е 30х20=600 кв.см. => би трябвало да е достатъчен.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Сечението на комина към отвора трябва да е максимум 1:7
2720/7=389 кв.см би трябвало да ти свърши работа. Твоя ще е 30х20=600 кв.см. => би трябвало да е достатъчен.
А аз смятах сечение 1/10 и ми се видя странно малко :?
bulhomes2 - майстор
Ми някъде съм го чел отдавна. Факт е че Драго нито веднъж не ми го е оспорил :? :lol:
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Ми някъде съм го чел отдавна. Факт е че Драго нито веднъж не ми го е оспорил :? :lol:
Ееее, това е доказателство, че твоята формула е вярна :-D
tany3dj - напреднал
Здравейте отново!
Тъй като тук не намерихме подходяща каменна вата с алуминиево фолио /само без фолио/, можем ли да го положим отгоре допълнително и какво точно да бъде? Могат ли да се ползват алуминиевите печатарски плаки??? С какво се измазва след това???
bulhomes2 - майстор
Да ти кажа, че и съвсем без вата пак си работи пещта. Някогашните пещи по селата все с вата са ги правили ли? Като няма фолио - без фолио. Като се замисля и от какъв зор пък трябва да е с фолио??? Върху ватата рабица и киреч. Това с алуминиевите плаки не го виждам как да стане.
stiv1961 - майстор
Слагай без фолио, и аз имам остатъчна вата без фолио, няма да купувам специално, я :) Върху фолиото изпънете една рабица и шпакловате/ лично аз мисля да шпакловам с теракол флекс, останал ми от миналата година. Успех :
П.П. Намерих и термометър за пещта- 27 лв., утре ще е при мен. Само още не съм му измислил мястото :?

Прикачен файл

term furna.jpg
term furna.jpg (23.7 KиБ) Видяна 4356 пъти
tany3dj - напреднал
Аз поръчах от този сайт http://www.thermoeconomic.com/, но все още чакам доставка.

Π.Π.
Kъм него защитна сонда месингова. Дължина на сондата 100мм, защото ще монтираме на вратичката и не искам да опира в печеното :)
stiv1961 - майстор
А аз от тук:
http://www.pestimenergia.bg/shop/catego ... metri.html
и за моя изненада днес ми писаха дали мога да изчакам една седмица :sad: , какво да правя- ще чакам..... като че ли са си плюли в ушите :?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: