• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
И от това не е, ама айде. :)
benimm8808 - специалист
sozi написа:
Да споделя и аз един проблем.По горе го бях описал печката гаснеше и изписваше че се включва защита от прегряване .Първо мислех че външния датчик понеже се опира в итонг който се нагрява и спира печката :проба: обаче ядец не беше от това , след още няколко спирания и промени от моя страна май се оказа от настройките на водната помпа .При мен беше настроено да се включва при достигане на 50 градуса и когато намалях температурата на водата на 45 градуса печката гаснеше .Сега направих помпата на 45 градуса и от 3 дена няма проблеми.За тия печки май трябва да имаш изкаран ПУЦ :lol: :lol:
Колега не е от водната помпа-гарантирам.Няма нищо общо.Alarm 7 е от разхерметизирване или от вентилатора за димни газове.
Забелязвам ,че се появява при колеги със отпимални настройки на пелети и въздух(включително и при мен няколко пъти вече)
според мен е от вентилатора,при ниски стойности променя параметри или дава грешка от запушване.
Единствено колегата chungata не се е оплакал от този проблем засега.Да сподели ако и при него е ставало.

Поздрави
nobreak - специалист
И аз ивам същият проблем със служебната, но като беше п
о топло.
mimitoni - специалист
Здравеите колеги. През миналия сезон и при мен изписа Аl 7 и не тръгваше шнека за пелети #-o оказа се ,че е запушено с пепел прозрачното маркуче на пресостата отчитащ подналягането (вакума) създаван от вентилатора за дим. газове. Изглежда иска по често почистване на димогарните тръби. Аз го шунтирах но то е нужно. НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА [-X
chungata - специалист
benimm8808
sozi написа:
Да споделя и аз един проблем.По горе го бях описал печката гаснеше и изписваше че се включва защита от прегряване .Първо мислех че външния датчик понеже се опира в итонг който се нагрява и спира печката :проба: обаче ядец не беше от това , след още няколко спирания и промени от моя страна май се оказа от настройките на водната помпа .При мен беше настроено да се включва при достигане на 50 градуса и когато намалях температурата на водата на 45 градуса печката гаснеше .Сега направих помпата на 45 градуса и от 3 дена няма проблеми.За тия печки май трябва да имаш изкаран ПУЦ :lol: :lol:

Колега не е от водната помпа-гарантирам.Няма нищо общо.Alarm 7 е от разхерметизирване или от вентилатора за димни газове.
Забелязвам ,че се появява при колеги със отпимални настройки на пелети и въздух(включително и при мен няколко пъти вече)
според мен е от вентилатора,при ниски стойности променя параметри или дава грешка от запушване.
Единствено колегата chungata не се е оплакал от този проблем засега.Да сподели ако и при него е ставало.

Поздрави
Здравейте,
Миналата събота отварях машината за т.нар. основно почистване(през горния капак), понеже същия беше залепен и ме беше страх да напъвам [-X , заради гаранцията, извиках инсталатора. Помогна ми човека и ми обясни, че ако ми изписва Ал.7. това е от задръстването на димогарните тръби и също така на тръбата за изгорелите газове в хоризонталната част, при изгода от камината(където се поставя първият кюнец, или кривка като при мен). Посъветва ме ако има такава аларма, първо да почистя основно и да демонтирам кюнеца и да изчистя и отзад.
Относно пресостата(все още не знак каво е това :lol:) - При едно гаснене на тока камината изключи след пускането наново на два пъти "изгърмя" мощно нещо отвътре :shock: . Паника, звънене по телефона и пак обяснения. След такова принудително изключване се запаметява грешка и се включва пресостата, защото тази грешка го лъже за налягането. Решението - изключване от контакта, пълно почистване и след това всичко си е ОК :cool:
Относно настройката за принудително гаснене при прегряване - първо е настроена да гасне при превишаване с 15 градуса зададената темп. на водата, а ако тази несработи недай Боже, фабричната е на 80градуса да изключи.
benimm8808 - специалист
chungata написа:

Относно настройката за принудително гаснене при прегряване - първо е настроена да гасне при превишаване с 15 градуса зададената темп. на водата, а ако тази несработи недай Боже, фабричната е на 80градуса да изключи.
Значи stand by ти е на ON и си направил настройките така,че при достигане на 15 градуса разлика от зададена ти(58гр.) да изгасва на 73гр.
Поне при мен е така,отделно си има защита настроена на 80гр.да гасне за да не прегрее.Но при това положение ако достигне 73гр. при задени 58гр. гасне и после се включва чак когато водата охлади до 43гр. при тебе така ли е?
chungata - специалист
При мен е точно както си го описал benimm8808 .
vanko1988mnt - помощник
При мен също също излиза аларма 7 и все още не мога да открия от къде идва.....
benimm8808 - специалист
vanko1988mnt написа:
Кога ти излиза тая аларма,сподели кви са ти наблюденията.
vanko1988mnt - помощник
benimm8808 написа:
vanko1988mnt написа:
Кога ти излиза тая аларма,сподели кви са ти наблюденията.
Ами до сега не откривам някакви зависимости.Преди доста време ми излезе веднъж и притегнах винтчетата които са на шпилките на горния капак и след това запали и работи без проблеми до преди два дена,когато пак излезе Аларма 7.Пипнах пак винтовете,които бяха леко разхлабени,но този път не помогна.Сега алармата излиза когато си поиска.Проверих комина,тягата е Ок.Вратата затваря плътно,горният капак също.Прави ми впечатление че стъклото ми се опушва доста и остава много шлака.Пелетите са Велинградски.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: