Здравейте изкам да попитам кои марки електроди са най-добри за променливотоков електрожен 
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
skrijo
- специалист
34 мнения в "Заваряване - размери на профили-вид електроди-ток"
sek.1
- специалист
В една съседна тема съм ти отговорил променливотоковите апарати работят само с рутилови електроди . Поне аз не съм срещал по магазините други освен на Вежен така че избора не е голям навремето имаше и на Бьолер Емона и други марки но явно сега идват скъпи и не ги внасят. На кутията на наще пише дебеломазани рутилови електроди маркировка на задния край на електрода цвят жълт. Базичните просто променливотоковите машини не ги палят залепва веднага колкото и да надуваш ампеража.
joe007
- специалист
skrijo написа:Здравейте изкам да попитам кои марки електроди са най-добри за променливотоков електроженИзвинявам се но този въпрос ми звучи като"Кой бензин е най добър за моята кола.Или коя марка кола е най-добра за мен"
А ако уточниш и каво точно търсиш под "добро" ще е по-лесно.Всеки "+" за нещо е "-" за друго.
Малко по-горе колегите са отговорили и аз се присъединявам към тях.
За променлив ток или рутилови(R) или рутило-базични(RB)А коя марка да са трябва сам да си избереш.Като водещи такива са ESAB;Boler...
И Вежена си е много добър електрод за неговото предназначение.(за заваряване на неотговорни, статично натоварени конструкции от нелегирана нисковъглеродна стомана)
LazarGanev
- "Велик майстор"
Индивидуално е усещането. Моя заварчик не харесва ESAB и търси Вежен или Универс, които са рутилово-базични, ама не знам дали ще паснат на променливотоков електрожен
sek.1
- специалист
skrijo написа:За отговорни заварки Вежен ли е по-хубав или Esab?Как става по здрава заварката на дадено изделие на по-голям ампераж или по-малък?Благодааря предварително.Нито по голям нито по малък то не че променливотоковите електрожени имат възможности за плавен реглаж но основния принцип при тях е 40 ампера на 1 мм елекрод което означава около 100 ампера за електрод 2.5мм. и 120-130 ампера за електроди 3.25мм. Всичко е въпрос на усет особено като заваряваш тънки неща. Есаб и Бьолер са световните лидери в заваряването но и тук всичко е въпрос на усет. Аз лично като работех с рутилови на Вежен преди работа ги напичах за час-два в пеща на около 200-250 градуса а на вилата в раховеца и "работят" перфектно.
skrijo
- специалист
Ето това е моят електрожен http://elektrik90.com/index.php?itemID=17&group=1 . Взех го скоро и сега се уча с вежен, но мисля да почвам с други електроди 
joe007
- специалист
skrijo написа:За отговорни заварки Вежен ли е по-хубав или Esab?Как става по здрава заварката на дадено изделие на по-голям ампераж или по-малък?Благодааря предварително.Ами в крайна сметка зависи какво точно имаш в предвид отговорни заварки.Все пак рутиловите електроди нямат такава якост като базичните.
Ако нещо трябва да е здраво се прави с базични електроди,каквито твоя електрожен не може да кара.
sek.1
- специалист
skrijo написа:Ето това е моят електрожен http://elektrik90.com/index.php?itemID=17&group=1 . Взех го скоро и сега се уча с вежен, но мисля да почвам с други електродиХора защо си купувате музейни експонати за тия пари от Драгозов (и не само от него) можеш да вземеш приличен инвертор на Gismi и да заваряваш със всякъкви електроди.
Тема "Заваряване - размери на профили-вид електроди-ток" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература