Монтаж, топло и звукоизолации.
karamundi - специалист
Еклектик написа:
Но все пак трябва да се направи някаква носеща външна конструкция, която да се върже към камъка на къщата :?
много си прав давай смело а на ония ....
ribnikolaevi - майстор
Имах (малко поразклантено, но все още го имам) желание да ти помогна. Ако желаеш, дай инфото, за което те питах. Ако не, обясни какво си решил да направиш и го покажи на всички тук да почерпят от опита ти, докато го правиш ...
Относно термините които ползваш, понякога става така, че ако човек ползва терминология, с която не е запознат, само обърква събеседниците си. Кажи с прости думи. Какви са ти основите? Някакви ивични фундаментчета ли са? Ако да, с какви размери на напречното сечение приблизително? Има ли армировка в тях, скелет ли си направил, или си нахвърлял железни пръчки?
Идеята ми е да минеш по възможно най-тънкия начин - както ти писах вече с винкели в ъглите. Но ... има някои особености, затова те питам.
Винкелите трябва да се хванат добре към горната плоча и към основите, а също и по средата със шини един за друг и към НОСЕЩИЯ тухлен зид на къщата, ако е от тухли единички, разбира се.
Има и още особености... Но не ми са ще да се хабя времето за обяснения, ако вече си избрал друго решиение.
Еклектик - специалист
Вероятно бъркам термини. Зидът на къщата е каменен. Ще се опитам да направя снимка на това чудо, но трябва да намеря свестен фотоапарат. Получава се един вид напълно ново строителство, като итонга става вътрешна изолация, а като между четворките и него има 6 см стиропор. Вероятно конструкцията напомня тази с винкелите, само че е направена с арматурно желязо и близо 2 куб. м бетон. Височината на постройката е 2,40.

Тема "баня от итонг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: