Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
danail_3 - напреднал
Колеги, какво налягане може да осигури компресор от хладилик ??
Питам защото мисля да му вържа една бутилка от АГУ (60 л) за резервоар и да сложа пресостат. Та мисълта ми е какъв пресостат да търся или на колко да го настроя да изключва?
stamenov1 - специалист
Зависи от сътоянието на компресора, на един стар компресор ми вдигаше налягане до 30 атм., но от много ползване взе че накрая блокира, въпреки, че имах маслоуловител, и периодично му връщах изхвърленото масло. Другия който ползвам в момента повече от 8-10 атмосфери не може да вдигне.
За домашно ползване пресостат на 4 атм. е напълно достатъчен, но наистина ползвай маслоуловител, за да връщаш маслото в компресора обратно.
Ако ползваш бутилка не е лошо да има и възвратен клапан м/у бутилката и компресора.
danail_3 - напреднал
Благодаря ти колега,
при мен не е само компресора, а половината от една хладилна витрина:
1. Компресор - "КС 19 В 1 Е"
2. Радиатор с перка
3. "нещо" :) прилича на компресора в умален вид, но не е подадено напрежение към него ?? От радиатора влиза въздуха (фреона ??) в него и излиза ????

ПС:
Радиатора и "нещото" не ми пречат, но и не ми помагат - да ги оставя ли или да ги махам ???

ПС 2:
Възвратния клапан е добра идея за която не се бях сетил - Благодаря

ПС 3:
От къде да му връщам маслото - трябва да го "разкапсуловам" или мога и през някоя от тръбите (всмукателната или нагнетателната) ?
romanpm - майстор
Дебитът е малък на тия компресори , не знам за какво ще го ползваш , но не стават за пистолет защото въздуха свършва бързо и после ще чакаш доста да напомпи , а и при високо налягане натиска над буталцето не му позволява да стартира и неусетно изгаря пусковата намотка дори със оригинална защита и пусково реле , аз изхвърлих един така :?
hladnia - специалист
danail_3 написа:
при мен не е само компресора, а половината от една хладилна витрина:
1. "нещо" :) прилича на компресора в умален вид, ?? От радиатора влиза въздуха (фреона ??) в него и излиза ????
2.Радиатора и "нещото" не ми пречат, но и не ми помагат - да ги оставя ли или да ги махам ???
3.От къде да му връщам маслото - трябва да го "разкапсуловам" или мога и през някоя от тръбите (всмукателната ) ?
1.Това е ресивер (малка бутилка но със сонда до дъното за втечнения фреон).
2.Би трябвало да помага за охлождане на горещия въздух от буталото.
3.През всмукателната (слагаш едно парче маркуч и вакума всмуква масло)

Тема "Въпрос за свързване на компесор от фризер към ел.мрежа.Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: