• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
Хайде тези които твърдят че могат да направят генератор от този двигател за пералня без да сменят нищо по него крачка напред. Всички разбрахме че навремето сте учили "електрически машини". А сега му кажете на човека как да го подкара като генератор това желязо!
bmw_320m - помощник
разбрах че нестава нищо от него вече просто исках мнението на хора които разбират
hidrazin - майстор
ESPACE написа:
Хайде ... крачка напред.
Май още не си се отърсил от казармените спомени. Много ли те гонеха и бухлясваха? Обикновено тези команди аз ги подавах.:-D
Сега за джелязото - точно с такова не съм пробвал. Пък и като му гледам изводите е двускоростен. Имам някъде на село хвърлени
няколко такива и ако държиш на пролет ще пробвам. Сега ни натисна сняг и ми е винско и свинско. С обикновени асинхронни става.
Не виждам причина и такъв двускоростен да се възбуди. Ако греша ме поправи.
В никакъв случай не казвам че е подходящ за целите на bmw_320m , които са и много неясни. Все още не ми е ясно
какво мисли да прави с него. Та не е лошо да сподели какво точно му е идеята. Само да не се окаже като лафа за копчето и балтона.
:partyman:
nikolaytatarov - специалист
ESPACE написа:
Нямаш шанс с този мотор.
Не съм много наясно точно с този мотор,прилича като от пералня,защо да не става принципно.
ESPACE - майстор
Ами обяснете ми как точно възнамерявате да възбудите тази машина с накъсо съединен ротор така че да стане работещ генератор - това пита автора на темата! От пералня си е, човека го е написал още в първия си пост!!!!
hidrazin - майстор
ESPACE написа:
Ами обяснете ми как точно възнамерявате да възбудите тази машина с накъсо съединен ротор така че да стане работещ генератор - това пита автора на темата!
Ами ако си беше направил труда да проследиш линка дето съм дал още някъде по средата на първа страница щеше да разбереш как.
Няма никакъв проблем да превърнеш асинхронен двигател с ротор на късо в генератор. Също така голяма част от ветрогенераторите със
средна и малка мощност използват именно генератори с кафезен ротор. Имат редица предимства.
:partyman:
nikolaytatarov - специалист
hidrazin написа:
ESPACE написа:
Ами обяснете ми как точно възнамерявате да възбудите тази машина с накъсо съединен ротор така че да стане работещ генератор - това пита автора на темата!
Ами ако си беше направил труда да проследиш линка дето съм дал още някъде по средата на първа страница щеше да разбереш как.
Няма никакъв проблем да превърнеш асинхронен двигател с ротор на късо в генератор. Също така голяма част от ветрогенераторите със
средна и малка мощност използват именно генератори с кафезен ротор. Имат редица предимства.
:partyman:[/qu

Mнението ми съвпада с това на колегата Хидразин.
ESPACE - майстор
Чудесно, сега му нарисувайте схема на колегата и му кажете къде да намери кондензатора в пералнята и как да го свърже. Може и да успее да го подкара като асинхронен генератор този двигател от пералня.
Теорията е хубаво нещо, на практика обаче нещата често не се получават точно така. В статията се пишат странни неща като
"дълголетното производство на автономни асинхронни генератори от водещи фирми като “Филипс”, “Ямаха”, а
напоследък и много други." Ямаха как да е ама Филипс :?
И това при положение че открай време водещ в тази област е Хонда и мога да ви уверя че всичките им асинхронни генератори вграждани при тях са с навит ротор. Защо ли?
Последна промяна от ESPACE на вт дек 11, 2012 10:57 pm, променено общо 2 пъти.
a_stoev - майстор
Ало, трола, да вземеш да млъкнеш, а? Остави го да пробва поне.
Принципно упражнението го пробваха във форума с трифазен двигател.
Принципно няма разлика при монофазния, слагаш кондензатор сметнат по формулите от връзката на предната страница паралелно на работната намотка. Мързи ме да мисля какво да се прави с пусковата.
fox_vt - майстор
Искам да попитам как точно се възбужда тоя асинхронен двигател от линка на хидрата,на схемата е дадено че кондензаторите са паралелно на намотките но откъде идва магнитното поле първоначално?Говорим за обикновен трифазен асинхронен двигател без пускови намотки и прочие.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Kak da si napravq generator za tok ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: