Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
andro440 - престани да се излагаш повече.
Всеки може да прочете в темата за наглото ти и неблагодарно държание!
Лошото е че продължаваш с рогата напред.
andro440 - майстор
pansim написа:
добре
andro440 - майстор
pansim написа:
м/у дугото си пиша и с един руснак ,който споделя ,че те е светнал ,как да си направш електрожена ,даже и схемата ми изпрати, във формат ЕС,план ,ай моля те , престани да ме обиждаш ,аз никога не съм те наричал така .
pansim - майстор
Малко по темата - както ти казах лесно се прави генератор на ток!!!
А още по лесно е да се комбинира със стабилизатор на напрежение. Това ти е необходимо. Потърси в гугъл. ще намериш. Мисля че достатъчно ти помогнах. Готово решение няма да дам. Повече ще ти е от полза сам да потърсиш.

ПП видя ли. Не съм толкова лош. :)
andro440 - майстор
pansim написа:
Малко по темата - както ти казах лесно се прави генератор на ток!!!
А още по лесно е да се комбинира със стабилизатор на напрежение. Това ти е необходимо. Потърси в гугъл. ще намериш. Мисля че достатъчно ти помогнах. Готово решение няма да дам. Повече ще ти е от полза сам да потърсиш.

ПП видя ли. Не съм толкова лош. :)
Благодаря Колега Знам ,че не си Лош и не виждам смисъл да бъдем такива Ето подавам ти ръка за примирие и съвети в замяна ,не искам !,Взех решение ,какво да е зарядното .Темата я пуснах с идея образователна ,не ,че няма схеми в /гугала / схема ,под път и над път , но видя ли как , някоии се изказаха ,че на автомобила ,генератора ,не било динамо, или генератор на ток?а било / алтернатор /Ако успеят обаче, да обяснят ,как се регулира тока на заряд -при динамото и алтернатора/ ,ще се съглася ,че са две ,много различни неща
ESPACE - майстор
Дървен философ си ти и не заслужаваш никой да си губи времето с теб при това отношение. Разяснявай си нещата сам. Елементарни са за твоя капацитет.
kozl - майстор
andro440 написа:
Темата я пуснах с идея образователна ,не ,че няма схеми в /гугала / схема ,под път и над път , но видя ли как , някоии се изказаха ,че на автомобила ,генератора ,не било динамо, или генератор на ток?а било / алтернатор /Ако успеят обаче, да обяснят ,как се регулира тока на заряд -при динамото и алтернатора/ ,ще се съглася ,че са две ,много различни неща
Идеята не съвпада с писаното в постовете, което повече прилича на изтъкване от рода "на гол тумбак чифте пищови".
За мен динамото и алтернатора са две достатъчно различни неща. Обаче разлика м-у двете по принципа на регулиране на тока на заряд на акумулатора - няма. По това приликата е пълна, защото и двете не регулират тока на заряд.
Аматьорски уловки с цел водене на разтегателен и отегчителен спор. С каква цел :? Едва ли образователна. По-точно изтъквателна.
iliya_i - майстор
Всъщност въпроса беше, дали да използва само едната вторична на трансформатора с грец, или двете, с два диода в противотакт. Това отдавна се отговори. Какво да прави от там нататък не е питал, но всички му дадоха съвети точно за това. :-D
andro440 - майстор
Искам да напиша още една глупост ,по скоро да питам ,понеже има, умни хора ,може ли с зарядно за телефон 200 мАп /което на изхода дава 14 ,8 волта да си заредя акумулатора на колата ,който е 65 Амп. ?
hidrazin - майстор
andro440 написа:
Искам да напиша още една глупост ,по скоро да питам ,понеже има, умни хора ,може ли с зарядно за телефон 200 мАп /което на изхода дава 14 ,8 волта да си заредя акумулатора на колата ,който е 65 Амп. ?
Малко му е ниско изходното ама може. Ще го заредиш горе-долу след 10 дена до към 2-3 седмици.
Пробвай, и не забравяй да сложиш няква електроника дето ще го изключи като зареди... :-D
:partyman:

Тема "Зарядно за автомобилен акумолатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: