пет окт 08, 2021 8:25 pmmilen7773 написа: Здравейте. Мисля да си купя 20 киловатовата версия на котела, но на мен ми трябва не за отопление , а за захранване с гореща вода на пастьоризатор за сок. Купешкият модел на пастьоризатора работи с 14 киловата нагревател на ток. Пастьоризатора работи по следния начин - през 80 литров казан с вода минава 12 метра серпентина . Сока тече по серпентината и за да се пастьоризира трябва да достигне около 80 градуса . За целта водата в казана трябва да се поддържа около 85 градуса. Та въпроса ми е дали котела може да поддържа изходяща вода на 85 градуса. В описанието пише ,че максималната работна температура е 85 гр , но може ли чрез настройките да се зададе да я поддържа тази температура - да се включва , да се изключва и да поддържа постоянна температура около 85 гр на изхода?здравей! Аз мисля,че няма да може,защото има защитен клапан на 3 бара налягане а моя на 75гр вдига над 3 бара и клапана почва да пуска водата да свали налягането.Не съм специалист лично мнение