Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Virtex - майстор
извън темата:
винаги ме е кефило когато българина гледа да омаловажи нещо с използване на умалителни - "котле", което сигурно тежи не-знам-колко-стотин-килограма, "горелчица", която сигурно е 50kW+ и други такива неща :-D :-D :-D
Все едно като каже "котлето" е едно такова малко, с малък проблем и веднага може да се реши :-D
andy_forresite - майстор
Не го омаловажаваме. Неговата горелка е 6-8 кг на час. Това ѝ е фабричният диапазон. Даже са имали наглостта в описанието да напишат модулираща. Божеее. Това е непрактично творение, което в заводски настройки е пълен боклук, освен ако не бръмчи за голям воден акумулатор и да се пАли по неговата температура. Иначе ако му качнеш радиаторчета и чакаш на модулацийката да топли водичката за да поддържа топличкото в къщичката, нямаа штани с малко пелети.
Проблем виждам в неадекватната горелка и силно съмнителния котел, за който нищо не знаем. Изобщо не е малък проблем. Точно обратното :) Сърце не ми дава да му пиша "смени и котела, и горелката". Има риск да ме намрази.
filmatoplo - майстор
Котела чугунен ли е , от параметър Т7 се увеличава или намаля паузата между 2 подавания на пелети ,фабрично е 12 секунди -доста малко ,започни да вдигаш тази цифра с по 1 и наблюдавай за подобрение -мисля че ще си в диапазон 15-17 за що годе нормални пелети с добро качество .
slavista - специалист
Котел demrad 58 kw , параметър t07 ми е задаван някога 18
brassSob - специалист
За този котел е голяма тази горелка. Аз топля приблизително 300 квадрата без изолация. Най-голямата горелка като мощност която съм монтирал на моя котел е Ferroli Sun P7.
slavista - специалист
Грешката е моя и горелката е п7 ,а не е по-голямата .
filmatoplo - майстор
В такъв случай си по лесен :wink: фабрично Т7 е 15 ,така че може да го вдигнеш малко ,ама ти виж колко е сега.
slavista - специалист
Вдигал съм го някога и нямам спомен кога на 18 . Да го вдигам ли още?
filmatoplo - майстор
Добре де колко е сега .
slavista - специалист
t7 в момента е 18 .

Изображение

Тема "Страшни нерви и разправии с побългарено котле и горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: