• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,електро-вело маниаци! :)

Имам контролер,мотор и ръчката за газта от един скутер,който карах до преди две години и реших да прехвърля всичко на колелото по ред причини!Въпроса ми е дали ще имам достатъчна мощност според вас,като се има предвид,че скутера тежеше около 60кг и на равно достигаше 35км в час а аз съм 85кг(никъде не пише за мощността на двигателят-предполагам 500вата).Притеснението ми идва от това,че двигателят е вграден в 10 инчовата капла,а аз ще го вградя в 26" на колелото!?

Също така,ще помоля колегата ludiagsm да сподели:
1-Колко вата е предният и задният мотор?
2-Колко килограма е колелото,ездача?
3-Колко е пробега с 20 амперчасовата батерия при споделените по горе цифри?
4-Цена крайна след доставката на двигателите и контролера?

Благодаря предварително за вниманието и се извинявам за многото въпроси :partyman:
Здравейте колеги.
Я вижте на какво попаднах случайно:

http://stbbg.com//?page_id=21&record_id=9776

Поздрави.
onoff - напреднал
Здаравейте колеги.
Искам да помоля някой който има контролер да ми изпрати снимки отдолна и горна страна(искам да се опитам да си оправя моя). Контролера ми е на 48волта.
Благодаря предварително.
onoff - напреднал
Хора, дайте хелп. :? :?:
stamenov1 - специалист
Тези дни в Конрад видях предна капла 26 инча с мотор, спирачки, управление за малко под 300 лв. без акумулаторите. На 36 в.
Ръчка на ускорението, може да регенерира в режим на спиране.
Отделнож зареждачката е 56 лв.
ndinev - специалист
Здравеи Стаменов,

В кой Конрад си говидял този кит? На Прага ли? Колко вата е?
stamenov1 - специалист
В Плевенския.
Работна мощност 500W, Пикова 700 W.
тел. на магазина е 064/822822.
Пише, че има и ABS спирачка.

Е с това каква хубава рикша може да си спретне човек с две такива колелета.
ivan_ws - напреднал
Добър ден. Аз ще използвам динамо от мосвич. Изпробвах го и го измерих с амперклещи. При 12V е 250W, което предполагам при 24V би трябвало да е към 1kW. Той е с възбудителна намотка. Бъпросът ми е някой има ли прадстава, кое е най-добре.

Изображение
1-Да управлявам с един мощен МОСФЕТ тока във възбудителната, а котвата да е вързана директно към захранването.(по схемата от горе)
2-Да управлявам тока в котвата, а възб.намотка директно към захранването.(по схемата от горе)
3-Да управлявам ОБЩИЯ ток през двигателя и (+) на котвата и на намотката да са на късо (по схемата от горе)

Изображение
4-С ШИМ (тоест схемата с 555) да управлявам импулсите към намотката (по схемата от горе)
5-С ШИМ да управлявам импулсите към котвата(по схемата от горе)
4-С ШИМ да управлявам импулсите към котвата и намотката (които (+)ове са накъсо)(по схемата от горе)

Най-вероятно някой от вариантите не са варианти въобще, но не съм кой знае колко в час с ел. двигатели, макар че съм голям фен на ел. возилата!
onoff - напреднал
Ивайло може да ти реши загадата, но сигурно не иска.
:drinkers:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: