• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
пон ное 16, 2020 12:23 pmИндианец написа:
За да нямате притеснения с горивото си взимате електрическа резачка. :lol:
Бъзикам се, разбира се, но да е празна е малко нож с две остриета.
Вкъщи резачките ги оставяме със двутактова смес, даже след работа я пълня моята и преди да почна да режа слагам в резервоара маааалко щилско масло.
Назад в темата писах за една Хускварна, седяла с години без гориво и сега няма палене.
Няма проблем с гориво проводи, а е мембрани на карбуратора....разсъхнали са се явно и няма разкисване.
Ама все пак ползвам често машината, веднъж на две три седмици, ако я ползвам рядко просто ще сменя горивото или ще карам със това в резервоара.
Soviet Soldier, уважавам мнението ти, но за това писаното в ръководството имам усещането, че се прави с цел машината да посещава по-често сервиза с цел печалба.
Иначе на някои Щилки прекъсвача е в комбиниран бутон с работен режим изключване и полусмукач май беше.
Виждал съм на Щил Мс 210....
Те ако искат машината да се развали на втората година, просто ще набутат некачествени гумени изделия, като при някои китайски. Според мен компании като Щил и Хускварна се борят за качество, ако не е то, каква ще е причината човек да даде 1000лв за маркова резачка, вместо 150 за китайче? Извадката по-горе е от инструкция за експлоатация на Щил, но и при други марки пише същото. . . .
пон ное 16, 2020 12:25 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тенкю Baby! Та къде е тук смукача?!!
Не не, аз в поста си по-горе съм написал, че карбураторните имат смукач, а ти ме питаш дали има без карбуратор. Е ето ти без карбуратор.

И да, виждал съм на живо всичко, дето се продава в дилърския център на Щил, от който си купувам консумативи.
пон ное 16, 2020 12:40 pmSoviet_Soldier написа:
пон ное 16, 2020 12:25 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тенкю Baby! Та къде е тук смукача?!!
Не не, аз в поста си по-горе съм написал, че карбураторните имат смукач, а ти ме питаш дали има без карбуратор. Е ето ти без карбуратор.

И да, виждал съм на живо всичко, дето се продава в дилърския център на Щил, от който си купувам консумативи.
Точно затова такава техника купувам само от правилната марка.
Не изключвам Хуск.
Оригинален китаец бих си купил както се купува евтина запалка- ползваш и хвърляш.

Резачката за дърва си има цена. Всекиму според разбиранията или приоритетите.

Да ти кажа- Порше и аз съм виждал, както ти тая 500i,но последната я имам.
Снобар съм, ако не си чел тука.
Имам и 241, първата дето излезе с M Tronic.
пон ное 16, 2020 11:30 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Ще взема да си напълня голямата, че да не я удавя на пролет.
Опа, тя няма смукач.
пон ное 16, 2020 12:44 pmТрифон П.Трифонов написа:

Точно затова такава техника купувам само от правилната марка.
Не изключвам Хуск.
Оригинален китаец бих си купил както се купува евтина запалка- ползваш и хвърляш.

Резачката за дърва си има цена. Всекиму според разбиранията или приоритетите.

Да ти кажа- Порше и аз съм виждал, както ти тая 500i,но последната я имам.
Снобар съм, ако не си чел тука.
Имам и 241, първата дето излезе с M Tronic.
Дал си близо 2500лв за професионална резачка, която я запалиш я не, доколкото разбирам? :-D Явно си голям фен на марката. Това според мен е оправдана покупка, ако се работи професионално и на година се режет, не стотици, ами направо хиляди кубици дърва.
пон ное 16, 2020 1:02 pmSoviet_Soldier написа:
Дал си близо 2500лв за професионална резачка, която я запалиш я не, доколкото разбирам? :-D Явно си голям фен на марката. Това според мен е оправдана покупка, ако се работи професионално и на година се режет, не стотици, ами направо хиляди кубици дърва.
Снобар съм, .....не ти зная името.
Колко работя си е моя работа, както и кефа от това да притежавам маркова техника. Някои на това му казват- Вещоманство, но мен слабо ме интересува.
Гледал си клипчето с малката Оса. Да ти изглежда да не е отмятала кубици?!!
По шината е най лесно да разбереш. Не съм я слагал на машина, а само с пиличката (плоската) и където трябва.
Важното е всеки да се чувства добре и да е доволен от техниката си.
пон ное 16, 2020 1:07 pmТрифон П.Трифонов написа:

Колко работя си е моя работа, както и кефа от това да притежавам маркова техника. Някои на това му казват- Вещоманство, но мен слабо ме интересува.
Така е, парите се харчат и за удоволствие, не обезателно по най-практичния начин.
borchoyor - специалист
пон ное 16, 2020 1:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 16, 2020 1:02 pmSoviet_Soldier написа:
По шината е най лесно да разбереш. Не съм я слагал на машина, а само с пиличката (плоската) и където трябва.
241 the mighty mouse😁 имам същата. Я кажи, без комп как я калибрираш, че нещо не ми се получава, а наблизо нема комп???
пон ное 16, 2020 1:14 pmborchoyor написа:
241 the mighty mouse😁 имам същата. Я кажи, без комп как я калибрираш, че нещо не ми се получава, а наблизо нема комп???
Борче, тая просто я палиш.
Ако последно си я запалил кога е било жешко, сега може да угасне след секунда. Дърпаш пак, запалва (бутоне на долно положение), изчакваш няколко секунди, форсираш неколко пате и забиваш в дървото. Она сама си се калибрира. Трета година почна у мене, проблеми не е имало.
Бе, откак затвориха КЦХто и Дрождите, само проблеми с тоа чист въздух.

241 е като малко Корси, което се мисли за Вектра.
Наистина реже фного, това чудо!
borchoyor - специалист
пон ное 16, 2020 1:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 16, 2020 1:14 pmborchoyor написа:
Борче, тая просто я палиш.
Ако последно си я запалил кога е било жешко, сега може да угасне след секунда. Дърпаш пак, запалва (бутоне на долно положение), изчакваш няколко секунди, форсираш неколко пате и забиваш в дървото. Она сама си се калибрира. Трета година почна у мене, проблеми не е имало.
Бе, откак затвориха КЦХто и Дрождите, само проблеми с тоа чист въздух.

241 е като малко Корси, което се мисли за Вектра.
Наистина реже фного, това чудо!
Ъъ-ъъъ, не става, допрди година беше така, сега не работи, отка ми смениа карбуратура, авно извадиха от новия соленоида. От чужд форум си намерих service manual, там е 60 секунди на смукач, от Щил UK, казват 90 секунди. После 5 еднакви/uniform/ среза в дърво минимум 30 см дебело. Та, затава те питам, щом я имаш.....
пон ное 16, 2020 5:29 pmborchoyor написа:
...Та, затава те питам, щом я имаш.....
Не е правила чалъми досега.
Вчера угасна след секунда работа. Сигурно помни последно кога е работила и при какви условия. Досега не съм забелязал даже, че иска няколко среза, че да си се настрои. Гледах един руснак в тубата- Вячеслав, обясняваше нещо.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 36

Тема "Резачка за дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: