Ти нищо не знаеш, едно време смущавахме телевизора на комшиите с едно електромоторче на батерии, не знам какво се случваше но телевизора показва снеговалеж.
И сега продавач на пелети ще броди и ще вдига разхода.

LazarGanev написа:Ееее, чак толкова черноглед недей бъди - тия хакерчета нямат ли си по-доходосни занимания, че да прескачат оградите и да обикалят около къщята на неграмотни хорица, решили незнайно защо да се обзаведат с модерен компютърен мониторинг на горелките сиАми да имаш париците не те прави грамотен. Масово явление според мен ще бъде да се оставя рутера "така" - с парола по подразбиране - особено ако си го купуват щото е модерно, но реално не знаят как да го ползват или не им трябва. Ако софтуера е само за чист read-only мониторинг - ок, но ще има полза ако можеш да пипаш настройките си отдалечено, пр: пусни се ей сега или еди кога си, намали/увеличи мощността, прати ми съобщения и т.н. Примерно, не зная какво ще стане с котела ако на BP-то му дадат first_load=480s, min. load/max. load =240s. и т.н. през wifi. Ако не са си сложили добра защита, може например налягането да избие 3 бара и да отидат тръбите.
s_s1 написа: Никой не написа каква е грешката с комина, значиии... може би няма грешка и си пишете ей така по инерция...Аз написах каква е грешката с комина, а именно че е по-малък от необходимото. 7 метра тръба Ф150 е малко за този котел когато работи на дърва. Някъде в спецификациите бях чел че за този котел при 7 метра височина на комина, сечението трябва да е поне 200х200. Това ще се отрази на лоша тяга на котела и пушене, като отвори човек да го зареди с дърва и дотам. Но когато е на пелети, това не оказва влияние.
Аз почти не отбирам от топлотехника, но при условие че котела работи на 100% буфер не му трЕбЕ.
Не знам каква е температурата на изгорелите газове. От Ерато са мерили и с 2-та вида пелети, но нищо конкретно не са казали.
Не знам колко може да отдава ПВЦ Ф25 тръба на лин. метър. Със сигурност не е малко, но колко кв. е? А сградата в груб вид е завършена в края на 2013 г. Колко време трябва да съхне и какъв е разхода на енергия за това? През есента на 2014 г. моя влагоуловител постоянно работеше при довършителните работи, за да събира влага повече от месец. Би трябвало да е изсъхнала сградата. А отопляемата площ е 200 кв. м. на 1 етаж с много добро термоизолация /писал съм вече как е изпълнена/.
Но до сега още не се е стоплило.
alx359 написа: @jabata: Ми се струва, че и твоята формула не е точно така. Забелязах, че мощността не е просто 5-стъпкова (видях P= 13,19,30,31,56,58,61,64,75, т.н.), а при най-малкото P забелязах е зависима от max_burn (Пр. P=13% при max_burn=36s, но веднага става P=15% при max_burn=32s.)Браос за настройките, при първа възможност, ще трябва да пробвам и аз да ги пипна моите. А що се отнася до мощността, забелязах че при мене винаги действа на 5 стъпки 0, 25%, 50%, 75%, 100% и така стигнах до тази формула, и малко следих по шум оборотите на вентилатора.
*
alx359 написа:iceheart написа:Сменяйте бе хора.....Проблемът от към мен е основно в по-изпипаното изпълнение. Натурела виждам имат приличен външен панел за вграждане, но за да се сложи на ГП-то, ще трябва да се махне стария такъв и да се реже част от отвора, като се запушва останалото с пластина подходящо шприцована (нали някой ден ще я продадем тая горелка за да си купим "самопочистваща"
Какво му мислите толкова когато има алтернатива на достъпна цена......). Изпълнимо е, но не елементарно, защото нямам всички необходими инструменти. Други подробности на пръв поглед са този контактор (пипам добре с поялник, но не се смятам за разбирач-платкаджия) а и после да се закачи RS-232 to LAN server модул и да се тества дали работи с Натурелския софтуер, който да позволи да се управлява горелката от отдалечено PC. А накрая и да се пренесат всички тия жички от сегашната платка върху новата - от чужд, непознат монтаж... Проектче си е, и ще си иска време. Ако някой би ми го изпълнил в София, без да ми одере кожата, сериозно бих се замислил.
Radoslaw написа:
Тук в съседната тема,показаха ,как са го направили на GP.Taka,че предполагам ,ще стане и на твойта.Обади се ,ще го направим заедно и безплатно.Ей така от предизвикателство.Ако искаш може да опитаме и с това.В съседната тема вече са го направили,изпреварват ни![]()
[USR-TCP232-401] RS232 RS485 Serial To Ethernet TCP/IP Converter DHCP/Modbus/WEB
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: