Монтаж, топло и звукоизолации.
Pooh - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%E7%EA%E0

Чети тук за подробности и спазвай меренето на всеки етап ;)
За замазката съотношението е няколко поста по-надолу, на 1-ва страница.
subzero - специалист
това съм го чел и преди и ако погледнеш последната страница ще видиш че съм качил снимки на стените които измазвам сега :)аз от друго се зачудих защото ти написа че трябва да го направя с варо-циментен разтвор а ако погледнеш там където пише за съотношението няма вар а само пясък и цимент :-D иначе ясно а може ли и пясък и перлит ?
Pooh - майстор
Ще се повторя - струва ми се тънко за перлит и мен би ме било страх да не напука, но ти си знаеш - можеш да експериментираш и да споделиш ;)
subzero - специалист
ааа експерименти не ми се пробват :) а за звукоизолацията неразбрах преди замазката или върху нея ?
Pooh - майстор
Човек, имаш 3-4 сантиметра за вкарване на тръби, замазка и настилка, каква изолация, какво чудо? Смяташ ли, че ще можеш да си позволиш и изолация? По-добре направи окачен таван на долният етаж (разбрах, че това е нов етаж на къща) и там ръгни вата, но с вече монтираните ти врати просто няма много-много накъде да мърдаш. Пак казвам - моето мнение не е задължително, а само препоръчително ;)
subzero - специалист
благодаря ти за търпението :-D ама аз си отг сам на въпроса :) ти явноне ме разбра правилно аз не ти приказвах за вата или нещо такова а за 2мм звукопоглъщаща подложка ама разбрах че се слага преди ламината :-D мерси все пак за отговорите :)
Master_Kenobi - V.I.P.
subzero, май прекаляваш с перфекционизма си! :-D Ква звукоизолация те подгони сега?! :? Налага ли се? Особено на пода. То не е ясно как ще ти дойдат нивата, ти сега и звукоизолация! :? Верно, че си е твое жилище, ама малко се поспри... :-D Кои са "ония плочи" всъщност?

Иначе, за замазката - първият опит винаги е не особено успешен. Рискуваш! :shock: Но щом имаш ръка за мазилки - пробвай се. Иначе трябва да отделиш някой не голям лев за човек с опит. Ти си решаваш, но знаеш, че грешки със замазката се оправят трудно, нали.
Успех ти желая! :)
subzero - специалист
Master_Kenobi понеже съм живял и в блок и ми беше мн дразнещо като чувам тези над мен как се разхождат и заради това ми се иска да сложа :) а иначе мисля че ще мога да си го направя понеже си направих с такава замазка в банята пода и стана доста добре :-D но като го направя ще кача снимки и вие ще си кажете мнението :)
Pooh - майстор
subzero написа:
аз не ти приказвах за вата или нещо такова а за 2мм звукопоглъщаща подложка ама разбрах че се слага преди ламината
Това е подложка, която се полага задължително под ламината, за звукоизолиращите й качества не гарантирам, тя е по-скоро за уплътняване под ламината ... е можеш да сложиш малко по-дебела, примерно 4мм. или 2 пласта, но това си е твое решение. Така или иначе ламината ти го монтират безплатно - искай мнение от майстора и си реши.
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, по-важно е ти да си го харесаш, не ние! :-D
Пък и кво ти дреме за тия отдолу. Хехе! :-D Изолирай тавана. :-D

Тема "дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: