Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. мивката ми е с широк борд
2. гранитогрес режа с циркуляр с диамантен диск
3. пушеци и прахоляци са ми консуматив
4. рустик плотовете си заслужават
ibogdanov - специалист
n_a написа:
1. мивката ми е с широк борд
2. гранитогрес режа с циркуляр с диамантен диск
3. пушеци и прахоляци са ми консуматив
4. рустик плотовете си заслужават
????? и изовода е ???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ibogdanov написа:
????? и изовода е ???
... сам си решаваш. Ндам, никой не каза, че е лесно :lol:
Fortune - специалист
ibogdanov написа:
Fortune написа:
...............
сега мъдрувам технологията по която ще изрежа отворите на мивката и на котлоните.
стигнал съм до следната идея - карето от плочи намествам между две пдч та, стягам ги с 4 стеги и режа ....
по крайщата ще дупча с диамантена бор корона... а правите ще се режат с диамантен диск и ъглошлайф.
в съшност ще се пробвам да направя правоъгълници със закръглени ъгли.. ако се получи и плочите не се спукат ще правя плота...
имам малко гранитогрес останал от пода на банята и ще тествам с него.
по подобен начин направих отворите в греса за подовия сифон... но там е само един кръгъл отвор и като се сетя колко часа го пилих... не е за разправяне.
тънкостта е в търпението. натисна ли малко повече и греса директно се пука. с диска на ъглофлайфа го няма този проблем... но пак си е играчка. не знам колко че се загрява, все пак трябва да изреже доста дебел материал и то разнороден.
ще видим...
Ако не се чустваш сигурен, просто си подреди плочките, очертай къде трябва да се отрежат и ги занеси някъде да го направят. Тази услуга се предлага например от фирмите, които работят с камък, във Варна в Мармодом и Елекерамика.
LKK - специалист
С боркорона за мокро пробиване греса се дупчи за по-малко от минута без пушеци и прахоляци.
laki1968 - специалист
да ме извинявате ама.........плот от плочки независимо какви са си е грозотийка/лично мнение де/красотата е в гранита или сега има много добри имитаций на камък-най добре и естетично е 1 голяма плоча за плот.
bogomilZ - специалист
ibogdanov написа:
Здравейте, имам идея да си направя кухненския плот с фаянсови или гранитогресни плочи от горе.
Имам питанка, дали някой е правил подобно нещо и с какво лепило е залепил плочите към основата.
Като основа ще ползвам сурово ПДЧ или ОСБ.
Намислил съм да тествам как се държи плоскостта, като я намажа с бетон контакт и после залепя една плоча с флекс лепило.
Ако някой е правил подобна щуротия ще съм благодарен да сподели кое как и т.н.
:?

пс. пробиването на отворите за мивката и вградените котлони също ще е интересен момент. Въпреки че разполагам с диамантен диск за рязане, не ми е много ясно как точно ще станат овалите ...
темата е от 11 ноември 2008 година - че ние ще направим почти година и се чудим дали да е с плочки дали да е без плочки дали да е с пирони дали да не е с пирони - за толкова време се вдига цяла къща
Fortune - специалист
laki1968 написа:
да ме извинявате ама.........плот от плочки независимо какви са си е грозотийка/лично мнение де/красотата е в гранита или сега има много добри имитаций на камък-най добре и естетично е 1 голяма плоча за плот.
Да ме извиняваш............. ама не си прав.
И тез имитациЙ не са мисля за предпочитане.
Доводи:
1. Решението с плочки е оригинално и рядко срещано днес, в сравнение с масовите термоплотове. Решението ще бъде уникално и никъде няма да има такава кухня :)!
2. Толкова години през соца всичко си беше така и като се има предвид ограничения избор и кофти качество пак имаше добри изпълнения, а и почистването не е чак такава болка за умиране.
3. Цената в сравнение с естествените каменни плотове, а и от технически камък също е в пъти по-евтино, а и не си мислете, че поддръжката на естествените камъни е много лесна.
4. Най-важно е на собственика да му харесва и да го прави с радост. Това, че на теб ти харесват тези плотове, не означава, че всичко останало е "грозотия", по този начин обиждаш в липса на вкус съфорумец все пак. А по мое мнение и напълно неоснователно.
silllveto - Майсторица
ibogdanov, какво стана? Имаме ли плот? :wink:
Spokoiniq написа:
Сиси, има ги душа, срещу скромен подкуп ше те открехна къде се продават, след 10 години се наложи да си докупя, пак си ги има ;)
Сега го видях тва... :razz: Има ги моите, видях ги преди месеци в магазина на Бистришко шосе, ама струват 80 и кусур лева. :?
ibogdanov - специалист
silllveto написа:
ibogdanov, какво стана? Имаме ли плот? :wink:.......
Ц. нямаме... нито плот нито куффня.
Зациклих го здраво на темата.
Не мога да се справя с конструирането на шкафовете, или по-точно с вярно задание за разкрой. Няколко пъти почти поръчах плоскостите, но си хванах разни дребни грешки и спрях рязането :). Като финал съм се спрял на много светла плоскост и контрастни кантове, което предполага много точни фуги.
Ако не се сметне добре цялата куффня ще седи супер прецакано. Сега съм на вълна - шкафовете да са с обща страница и панти които не се вкопават.
Тъй като къщата ми е в село Пролеша а там е и форест трейд, ще направя вратичките от техните слепени плотове ( не съм се спрял на дъб или дъб). Та картинката е следната. каркаса на куффнята - светъл ( пдч на Егер или подобно) кантове в цвят близък до вратичките.
Плота на куффнята съответно и той ще е нещо в контрасната тоналност.
за сега варианта с керамиката не е отпаднал, но има развитие идеята да слепя дървен плот вършу сурово пдч или осб, за да получа поне 4 см. имитация на дървен плот ( отпред ще има дървена бленда).
При "дървения плот" обаче имам притеснения за топлите тенджари черните петна от тях по плота.
За водоустойчивост не се притеснявам... химия колкото искаш по темата, но за термоустойчивост - не намерих а и надали има. За това гранитогреса или камъка си остават без алтернатива.
Ако ти се занимава - удари едно рамо в проектирането и до НГ ще я има куффнята в готов вид :-D тъкмо ще я полеем подобаващо

Тема "Питанка за кухненски плот с гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: