filmatoplo написа:даваи смело,утре или вдруги ден и аз и се качвам на моитаЗдравейте Трифон зарезан мина
, сега кога да подрязвам асмите
![]()
.

filmatoplo написа:даваи смело,утре или вдруги ден и аз и се качвам на моитаЗдравейте Трифон зарезан мина
![]()
.
filmatoplo написа:Ами, ако лозите са ти винен сорт може да режеш и сега, но ако са десертни изчакаи по трайно затоплене. С тези студове които бяха се очаква да има доста измръзнали лози/особенно десертните видове/ така, че може да се наложи да се режат само на чепове.Здравейте Трифон зарезан мина
![]()
.
forski написа:Моите са повече десертни сортове и ще изчакам поне да мине първата седмица на Март и тогава ще ги режа.По принцип лозите започват да развиват леторасли около средата на април /при благоприятни метео условия/, важното е при рязането да не е започнало обилно сокоотделяне в пръчките/или по точно казано, когато се режат да не плачат/ тогава изтичащият сок поврежда доста пъпки. Затова е добре да се режат докато не са станали трайно много високи темературите. За асмите е ясно, но докато не се стопи снега и не изпръхне почвата за лозята е немислимо влизането
kuuuuuul написа:Тази година и аз за първи път ще подрязвам асма,ама нищо не разбирамРазгледай тези сайтове:Става въпрос за десертни сортове/поне за такива съм ги купувал/.Миналата година едната/червено/ имаше доста ама към края нещо се скапа,другата бяла малко по малко но и то нещо не беше хубаво,имам и две съвсем млади без семки,които имаха по едно гроздче, но те изсъхнаха на стеблото.Та как става номера с подрязването
Моята асма един приятел на две кани вино и удари ножицата още след Нова година преди да хванат студоветеЗдравейте Трифон зарезан мина
![]()
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: