Всички имаме коли, нали ?
kretio74 - специалист
niki_nadj написа:
kavi67 написа:
kretio74 написа:
Вече съм на близо хилядарка никакви проблеми нито с палене нито с мотор.

Няма и да имаш!Помпата ти е неубиваема-редова,ръгай и не бой се!За двигателя,хич няма и да споменавам - ако,имах от някъде сигурни 7-800л. горяло масълце(пък,може и да не е горяло :-D ),трансформаторно масло,или пък оливце....ехеееее,бих си купил дърт мерджан веднага :)!!!!
Това значи ли ,че ако помпата е ротационна като на опела ще има проблем? :-?
Не един приятелс голф2 1.6 дизел изгори 2 тона масло и продаде колата за 600 лв. Гофу и досега се движи. :supz:
strelec - специалист
Привет колеги!
Аз от миналата година карам Опел Корса '98г. с Исузу двигател със следната смес 50/50 нафта и отработено масло. А когато си отида до село си пълня комунистическа битова нафта :-D
Най-куриозното е, че с битовката е по-динамична и гори по-малко от колкото от Лук Ойл!
А и да не забравя - няма пушеци, къдежи и т.н.
Който си е със стар дизел (аз точно за това си купих Опелчето като втора кола) да си сипва каквото намери без притеснения.
cakev79 - специалист
От къде да намеря филтър 2 микрона и какви са цените?
ArturDent - Почти Безобиден
cakev79 написа:
От къде да намеря филтър 2 микрона и какви са цените?
В хлебарницата.
kretio74 - специалист
От някой магазин за автобои
Duke_BG - специалист
а за да нямате проблеми с паленето сутрин си сложете един 4 литров съд за течност за чистачки, два клапана за бензин от газово и готово .

в съда слагаш чиста нафта като клапаните са захранени така че да дърпа от казанчето , а след като запали превключваш да дърпа от адската смес от резервоара.

излишната нафта нека си седи без промени просто трябва да се има едно наум че ще връща чиста нафта в резервоара.
преди да се угаси може пак да пуснеш чиста нафта за да ти се напълни помпата с нея и на сутринта да нямаш проблеми .

подгряването на маслото може да се направи с няколко витки от медна тръба Ф8 на изпускателния колектор
strelec - специалист
Ako е само масло може и да пали трудно, но със сместа с която карам (описана по-горе) няма разлика в паленето. На четвърт.

Тема "Направи Си Сам Масларка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: