• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Идеалната еднофамилна къща е на 1 етаж, предкрасно си го замислил !
Всичко звучи добре както си го замислил.
Предвиди си една капандура и ползвай подпокривното за склад ...

ПОВЯРВАЙ МИ ВИНАГИ СЕ НАЛАГА - цял живот съм живял в къща и зная какво говоря :wink:

Готина мисълта на О. Уайлд :sad:
zayko_bayko - специалист
Фитилчо!
Ще има отвор на плочата за да ползвам подпокривното за склад-задължително.Смятам в гаража да го направя/отвора/.Искам мнение дали да направя капандура за покрива за да се излиза на керемидите или да ползвам дълга стълба ако се наложи нещо да се прави по покрива. Разгледах много хубави капандури в Брамак за покрива. . Някой да е правил такива а има и прозрачни керемиди.Мнение уважаеми съфорумци.
zayko_bayko
Фитилчо - майстор
Зайко аз залагам на Велукс, но са доста цифра.

Англичаните имат едни капандури от пластмаса, не са толкова скъпи. Метър на метър са, това също е вариант

http://www.ebay.co.uk/itm/600-x-600-R-O ... 1c3d4b835d
VLADO66 - майстор
С капандура е по-елегантно.Като се търси оферта се гледа дали обшивката/и за какъв вид покрив/ е включена в цената.Изходите са по-евтини.
zayko_bayko написа:
Gab4o! След като Тим Бърнърс-Лий създаде www,всичко е много лесно. Проекта на къщата в една малка част съм видял от мрежата.Изпълнена около София.Ние с моя архитект я пипнахме,всъщност - Тя и се получи. Реших да не усвоявам подпокривното,щото нямам нужда от друго пространство. .....
с уважение Zayko_bayko
Малко отклонение - Ние въпреки, че нямаме 40 г., също предпочетохме 1 - етажна постройка именно с идеята, че като минат няколко години, стълбите няма да ни се катерят! :-D В процеса на проекта аз претърпях и операция на коляното и просто за нищо на света не искам "n- етажна прогимназия" :lol: . Подпокривното го усвоихме с цел - гардеробни и склад - в краен случай да става и за стаи за живеене, но всички необходими помещения са ни на 1- ви етаж! :)
ribnikolaevi - майстор
zayko_bayko написа:
Има места по 8.8метра на 6.8метра.
Места ли място?
Аз бих решил кофража малко по-сложно, като само на това място (или места) е с по-голямата дебелина тая плоча. И това няма да личи визуално. Между другото, ако искаш на лични, би ли ми дал името на конструктора си. Не всеки ден виждам 21 см дебелина на плоча. Обикновено го караме на четни над 20 ... сигурно е искал 20 но се е застраховал от грешки в кофража или е някое младо момче/момиче.
Да не забравиш понижение на бетона в банята, да няма много замазка из тия 220 квадрата, че са си доста.
Успех! Ако имаш конструктивни въпроси, задавай ги, ще се радвам да помогна.
Вадим Владимиров - специалист
Фитилчо написа:
Зайко аз залагам на Велукс, но са доста цифра.

Англичаните имат едни капандури от пластмаса, не са толкова скъпи. Метър на метър са, това също е вариант

http://www.ebay.co.uk/itm/600-x-600-R-O ... 1c3d4b835d
А какво ще кажете за това.

Характеристики на продукта:
Имате избор между отваряне на горна ос или отваряне на странична ос.
Може да се монтира на покриви с наклон от 20° до 65°.
Рамката е от естествена дървесина.
Има интегрирана алуминиева обшивка, боядисана в сив цвят.
Размери: 45 см x 55 см и 45 см x 73 см (ширина x височина)
Цена: 185лв и 225лв.
Прикачен файл:
vlt.jpg
vlt.jpg (59.02 KиБ) Видяна 2484 пъти
zayko_bayko - специалист
ribnikolaevi! Що 21 а не 20 мене не ме интересува.Така са решили.Сигурно има кво да крият в тази плоча.Моето задание беше най лесните основи, по малко бетонни шайби, никакви висящи трегери греди или както се казват.Обаче се оказа, че има изисквания.Всичко се изпълнява по тези изисквания, които не разбирам. Може и да са ми казали що 21 см ама да е минало през ушите ми.Но лично ще попитам архитекта защо 21 а не 20 и ще дам отговор.Умишлено не споменавам имена щото не е коректно без да съм питал.
ПК40! Извинявам се, че ти обсебих темата. Но както виждам имаш доста работа рядко се включваш.
За подпокривното пространство.Аз като чуя това винаги мисля че се прави за живеене. Не съобразих,че може да бъде склад и то какъв 220кв/м. с осветление и в най-високата част около 1.90.
Zayko_bayko
zayko_bayko - специалист
Вадим! като дам 80-90 хил/или повече/ само за грубия строеж 400-500лева сякаш се губят.VELUX ми харесват.Който прави покрива ще сложи такъв прозорец задължително.
Zayko_bayko
tretre - специалист
Трябва да знаете че къщата е скъпо удоволствие. Не само построяването и ,но и експлоатацията след това.
Особено тези къщи ,които не искате да бият на кухо.
На морето правехме такива къщи на по 1 етаж 100-ина квадрата.
Зад тях беше мазало после от дюшеци, хамаци, лопати, косачки и т.н.
Правете каквото искате, но ако сте толкова зле с краката има и асансьори!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Семейна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: