Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hoвoceлckи - майстор
Как така не се застоява :? Винаги докато работи котлето водата се загрява и разсейва топлина навън.
balkanenergy написа:
- Плътна изолация от безфреонов пенополиуретан с дебелина 35 мм
Hoвoceлckи написа:
Как така не се застоява :? Винаги докато работи котлето водата се загрява и разсейва топлина навън.
Бе имах предвид, че харчи много топла вода, в цеха, ама и ти си прав, сегашните бойлери са с по тънка изолация. Тя, енергията за затопляне на водата, си се харчи според потреблението.
Гледах сайта на Елдом. Вече няма бойлери с една горна серпентина. Не се е наложило, като идея, явно е куца работата, ама нямам опит с друг, та затова да ми харесва как работи.
Анди също сподели, че не е имал проблеми.
andy_forresite - майстор
Ами ползва се често, но не се точи по много вода наведнъж. Явно затова ни стига. С RB20 на пауър две водата не свършва. Пералнята си грее тя водата в себе си, съдомиялна засега нямам, нищо не ме масажира, вана нямаме ... За обитатели с умерено ползване на гореща вода 80-ката със серпентина горните 2/3 е достатъчна. Ако някой се оплаче от недостиг, ще разгледам по-големи литражи, ще трябва и панел за него и т.н. Някъде по документацията четох че максималната мощност на серпентината при 90° от котела и не знам си колко във водопровода достига 6 kw. При 60° е 3 kw. На ток също е 3 kw с един нагревател и потенциометър без градуси. Общо взето не знаеш как да го загрееш до точно определени градуси. На ток стрелката за температура е леко наляво, а с котела е вертикална. На 70 гр вода в котела започва да минава надясно.
Снощи отбелязах стрелката за t°, спрях циркулацията и след 10 часа я пуснах пак. По принцип тези термометри са доста бавни и може би неточни, но все пак стрелката не беше помръднала и с милиметър.
m.eit - специалист
lakosste написа:
m.eit написа:
lakosste написа:
Със какви дървесни пелети(на коя фирма) не ти работеше добре системата? Да не би да е от настройките на горелката?
:weedman:
Не вярвам да е от настройките.Няма да кажа за сега фирмата докато не се убедя със сигурност.Нека малко да застудее и ще видим дали съм прав.Само ще кажа ,че не е някоя измислена фирма за пелети а доста известна и миналата година бях доволен от тях.
Е добре де със букови(широколистни) или чамови? Няма нужда да казваш фирмата! Щото и един приятел със РБ 30 нещо хич не е доволен от широколистните!
:weedman:
Сега разбирам, че съм попаднал на инсталстор. Каза ми чам, за начало и като за новобранец. Свърши чама, купих букови и познах шлаката. После минах на слънчоглед, за който Тя е родена.....
Наздраве, Човеко!
filmatoplo - майстор
Колкото широколистни съм пробвал -правят шлака (силициеви стопилки на буци ).Опитвал съм с настройки на въздух -не помага нищо .
mircho82 - помощник
Здравейте, при мен дилемата с бойлера е следната..:
Бойлера е такъв http://eldominvest.com/bg/product/439.html, сложихме му нормално затворен електрически клапан на входа на серпентината ,който по принцип трябва да е на 60гр.Изображение
И при достигане на тази температура от котела , той да отвори и да звърти и през серпентината, обаче сега съм настройки на котела 60гр и до бойлера не стига такава температура. Датчика ,който отчита е залепен на колектора на тръбите на парното и има разминаване от 3-4 гр спрямо тези на горелката и естествено той почти неотваря. И сега следва другото интересно: бойлера има електронно управление,където клапана е вързан в управление помпи. Там съм задал на клапана да сработва електрически , когато има ралика в температурата на котела и тази на бойлера , в случая със 7гр разлика. И какво се получава:
Когато горелката е изключила понеже стайния термостат е сработил и зададената температура в помещението е налице, темп на водата в котела е станала 32 гр , водата в бойлера при източване падне на 22 гр и в този момент всичко се е включило, и нагревателя и клапана. Тоест нагревателя грее и всичко си върти...... Някъде явно грешим????
В настройките трябва да има мин. Т вкл. помпа. На съответният изход се свързва помпа бойлер или ел. клапан.
mircho82 - помощник
В настройките на бойлера ли? Клапана е вързан на платката на бойлера, където са изводите за помпа. Обаче на дисплея няма меню за мин Т на вкл на помпа, има за ел нагревател. Има меню за делта Т1, която е разликата между водата в бойлера и тази на котела. И там има темп на вкл и темп на изкл на помпа т.е. клапана и там съм задал Т вкл 10гр -Т изкл 3гр. Тоест когато се получи разлика в темп 10гр и клапана вкл и завърта водата през серпентината, обаче когато се изкъпят двама, трима човека темп в бойлера слиза на 20гр и в този момент котела е спрял "Ко Прайм" ??нагревателя също е включил , защото пък на него съм му задал мин темп на включване 38гр.
Evgeniy - майстор
Това голям проблем ли е, колко време върти така?
Това е логиката по принцип. Ако в системата е по топло с над хистерезиса да се топли бойлера. Натурела не са сложили минимална температура, както в класическите диференциални контролери.
Датчика на колекторните тръби можеш да го свържеш последователно на веригата от бойлера и да го намалиш на 50 например.
Така може да си осигуриш "мин. Т вкл."

Тема "Мнение за бойлер със серпентина за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: